Izbor uredništva

Najnovija studija dokazuje koliko su maske za lice opasne

Najnovija studija dokazuje koliko su maske za lice opasne! Još jednom dokazano!

Studija objavljena jučer 18.07.2022. godine u časopisu Nature pokazuje ono što je već desetljećima poznato: maske se brzo kontaminiraju patogenim bakterijama i gljivicama!

Evo nekih zaključaka studije:

“U maskama je broj kolonija bakterija bio je veći nego li kolonija gljivica. Broj bakterijskih i gljivičnih kolonija bio je veći na strani uz lice nego na vanjskoj strani. Dulje trajanje korištenja maski bilo je u korelaciji s povećanjem broja gljivičnih kolonija, ali ne i broja bakterijskih kolonija.”

Nošenje maski posljedično dovodi do izravnog izlaganja bakterijama i gljivicama koje se stalno udišu. To je posebno alarmantno jer su Aspergillus, Cryptococcus, Pneumocystis i endemske gljivice glavni plućni gljivični patogeni. Ti patogeni mogu rezultirati po život opasnim invazivnim bolestima.

Oni koji još uvijek tvrde da koristi nadmašuju rizike trebali bi pogledati veličinu pora maski i virusa.

Maske ne zaustavljaju bakterije ni gljivice, a kako bi onda trebale biti u stanju zaustaviti čestice koje su čak i mnogo manje od njih?

Kao što je gore navedeno, to je općepoznato desetljećima, a ipak je došlo do provođenja štetnih politika, a glavne osobe odgovorne za to su državni epidemiolozi i virolozi, koji su prvo tvrdili da su maske neučinkovite i potencijalno štetne, a da bi od ožujka/travnja 2020. godine počeli tvrditi suprotno i obmanjivali širu javnost.

Ne nosite maske!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
provjeri.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button