Izbor uredništva

Misterij -kuda idu vojni konvoji koji prolaze kroz Beč?

MISTERIJ? Ovih dana svim smo pomalo u strahu kada je globalna sigurnost u pitanju. Zbog rata u Ukrajini imamo „četvore oči“ otvorene, osluškujemo svaki zvuk, gledamo i pratimo sve medije od lokalnih pa do svjetskih. Bojimo se i priželjkujemo samo da ovo što prije prođe i sa što manje posljedica. Svaki pogled i na jednog jedinog vojnika u našem okruženju stvara u nama nelagodu.

Misterij -kuda idu vojni konvoji koji prolaze kroz Beč? www.crodex.net
Misterij -kuda idu vojni konvoji koji prolaze kroz Beč?

Stoga ne čudi zabrinutost stanovnika Beča koji su jučer i danas mogli na ulicama svoga grada vidjeti oklopna vojna vozila, posebno u jednoj neutralnoj zemlji kao što je Austrija. Već u nedjelju navečer jedan je Bečanin mogao promatrati nekoliko teških vojnih vozila u Ober St. Veitu (Penzing). “Kolona je uletjela na zapadni ulaz u smjeru užeg gradskog jezgra”, rekao je očevidac.

Drugi očevidac otkrio je sljedeći konvoj u ponedjeljak ujutro u 14. bečkom okrugu. Na Linke Wienzeile blizu Schönbrunna  jedna je djevojka uspjela svojim pametnim telefonom snimiti kamuflirana vozila dok je stajala na crvenom na semaforu na putu na posao.

Pukovnik Michael Bauer iz austrijskih oružanih snaga uspio je brzo riješiti misterij oklopnih vozila. “To je bilo 13 francuskih vojnih vozila koja su bila na putu za Mađarsku”, objašnjava pukovnik Bauer. Zbog trenutne situacije u Ukrajini, stanovništvo je naravno osjetljivo na takve događaje. Međutim, nema razloga za brigu. „Takvi prijevozi najčešće putuju vlakom kroz Austriju. Ali to nije ništa neobično i događa se uvijek iznova“, rekao je pukovnik.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
hrvatskadijaspora.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button