SvijetVjera

Mađarska ministrica obitelji: ‘Pobačaj nije izbor – izbor se događa prije’

“Pokret za pobačaj pokušava uvjeriti svijet da predstavlja slobodu, ali u stvarnosti predstavlja ubojstvo”, rekla je mađarska ministrica obitelji Katalin Novák za Breitbart News a prenosi narod.hr.

“Pokret za pobačaj tvrdi da se radi o izboru, ali to nije izbor. Pobačaj se ne odnosi na slobodu. Ne radi se o slobodi žena”, kaže Novak te pojašnjava: “Ako već imate dijete u sebi, onda ono što tada radite nije izbor. To nije trenutak za izbor. Izbor se događa prije.”

„Moramo pokazati vrijednost života, bogatstvo očekivanja i rođenja djeteta. U mađarskom ustavu piše da život započinje začećem i da će život fetusa biti zaštićen.”, rekla je.

Iako je pobačaj u Mađarskoj zakonit pod određenim uvjetima, “broj pobačaja u Mađarskoj smanjio se za 30 posto tijekom posljednjih godina i najniži je ikad“, rekla je Novák. “Najvažniji alat koji nam stoji na raspolaganju je obrazovanje.”

U Mađarskoj su “obiteljske beneficije već dostupne dok majka očekuje svoje dijete”, objasnila je. „Tako tijekom trudnoće, nakon trećeg mjeseca, postaju podobni za sve vrste obiteljskih davanja. To je financijska mjera koja odražava vrijednost nerođenog djeteta.”


Mađarska je postala uzor mnogim zemljama

Svojom uspješnom obiteljskom politikom i pristupom demografskim izazovima, Mađarska je postala uzor mnogim zemljama primijetila je Novák.

“Samo smo željeli pružiti bolji život Mađarima, ali zbog dobrih rezultata postali smo uzor. Broj brakova se povećao za gotovo 50 posto u posljednjih osam godina, a naš natalitet veći je za 21 posto. Svi pokazatelji pokazuju znakove pozitivnog trenda “, kazala je.

Velike obitelji obezvrijeđene

Mađarska ministrica obitelji: Pobačaj nije izbor – izbor se događa prije’
www.crodex.net

“Danas je u mnogim dijelovima razvijenog svijeta odgajanje djece i velika obitelj obezvrijeđena, dok u Mađarskoj to cijenimo. Ulažemo gotovo pet posto našeg BDP-a u podršku obitelji. To je najviše ne samo u Europi, nego i u svijetu. To je ono što vlada može učiniti”, primijetila je te dodala kako i vladini dužnosnici pružaju građanima vlastit primjer.

„Naš predsjednik ima četvero djece, naš premijer ima petero djece; naš veleposlanik u Vatikanu ima šestero djece i ja imam troje djece. Postoje žene i muškarci na vrlo ozbiljnim položajima koji imaju velike obitelji i to se očituje u njihovom pristupu – oni razumiju što obiteljima treba. Ne bih rekla da oni bez djece ne mogu dobro vladati, ali sigurno ne mogu razumjeti određene stvari”, zaključila je.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button