Izbor uredništva

Skrivena istina o tajnim računima Alije i Bakira Izetbegovića!

Interpol je, doznajemo, veći dio dokumentacije o tajnim računima ustupio kolegama u Sarajevu, uključujući i popis svjedoka, kao i transkripte iskaza

Nadležne službe u Sarajevu svojedobno su, posebno 1995. i 1996. godine pokrenule istragu. Trebalo se utvrditi gdje su završila financijska sredstva s tajnog računa Alije/Bakira Izetbegovića u Beču.

Interpol je, doznajemo, veći dio dokumentacije o tragu tog novca ustupio kolegama u Sarajevu. To uključujuje i popis svjedoka, kao i transkripte iskaza. Naime, pojedini svjedoci su svoje iskaze dali njemačkim i austrijskim istražiteljima, osim transkripta telefonskih razgovora kojima je Interpol raspolagao još od 1993. godine.

Međutim, Sarajevo je, kako doznajemo od izvora bliskog istrazi, dokumentaciju iskoristilo isključivo za prikrivanje daljnje istrage i onemogućavanja pokretanja istražnih, ali i kaznenih postupaka pred sudovima. Istodobno je utvrđeno kako je sva dokumentacija o Izetbegovićevim tajnim računima u Beču jednostavno nestala iz Ministarstva sigurnosti. Tu je, navodno, bila pohranjena pod nadzorom tadašnjeg ministra Tarika Sadovića.

Pretpostavlja se da je Sadović uništio povjerljive dosjee koji skrivaju trag o tajnim računima Bakira Izetbegovića.

Sadović je, kako doznajemo, dokumentaciju uništio prema dogovoru s njegovim političkim mentorom Bakirom Izetbegovićem. Jednim od obavještajnih izvješća u spisu utvrđeno je kako je upravo Bakir Izetbegović, nakon smrti Alije Izetbegovića, potpisnik nekoliko tajnih računa. Na njima se još do 2007. nalazilo više od 3 milijarde američkih dolara!

Kako u spisima i dosjeima Ministarstva sigurnosti postoji više spisa u kojima se navode tajni računi, Sadović je još prije nekog vremena ograničio pristup tzv. “povjerljivim informacijama”. Uglavnom Srbima i Hrvatima koji su radili ili još rade kao ovlaštene osobe u Ministarstvu sigurnosti, otkriva nam izvor iz samog Ministarstva.

Tako je Sadović omogućio Izetbegoviću prikrivanje novca na tajnim računima koje je naslijedio nakon očeve smrti. Ali je onemogućio i nastavak velike međunarodne istrage koja je trebala biti završena pred istražnim tijelima BiH.

Avdulah Dizdarević optužio obitelj Izetbegović za krađu novca

Tijekom predizborne kampanje za opće izbore 2014. godine TV Alfa je objavila kratki film “Jedna vreća zlata za mog Bakira”. Avdulah Dizdarević je optužio obitelj Alije Izetbegovića za krađu doniranog novca i zlata. Svjedočenje je izazvalo sumnju kod mnogih građana BiH. Pogledajte kako Avdulah Dizdarević danas demantira sam sebe. Sami prosudite zašto!!!

Izvor: hamdocamo.wordpress.com

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button