DomovinaIzbor uredništva

Marija Selak Raspudić istinom zečepila usta Berošu – Beroš se crveni od ljutnje

Marija Selak Raspudić u ime kluba “MOST” danas je održala govor na temu izvješća o učincima provedbe mjera iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 1. lipnja do 31. kolovoza 2021. godine.

Na početku samog govora zastupnica Selak Raspudić je pozvala na dijalog ministra zdravstva Vilia Beroša. Zastupnica Selak Raspudić je istaknula da je još puno nejasnoća i da ju zanima koliko građana nije otišlo na kontrolne preglede zbog pandemije. Direktna posljedice pandemije je i inflacija koja trenutno razara hrvatske građane – rekla je zastupnica Selak Raspudić. Također je istaknula cijenu cjepiva koje je jako skupo, a Republika Hrvatska je naručila puno cjepiva za koje se na kraju uspostavila da ga je previše i da ćemo donirati u susjedne države.

U drugom dijelu video zapisa je replika Marije Selak Raspudić na govor ministra zdravstva Vilia Beroša. Zastupnica Selak Raspudić je upitala Beroša ima li među hospitaliziranima i umrlima od virusa i osobe koje su preboljele virus – zašto oni nisu upisani u statističku službenu analizu kada znamo da ih ima barem 400 tisuća u Hrvatskoj. Također ga je pitala da kako s obzirom na presudu HDZ-u protiv korupcije koju ne smijemo zanemariti, kada će vratiti postupak javne nabave za svu medicinsku opremu i svega što se tiče krize, a koja je već neko vrijeme suspendirana.

Ministar zdravstva je odgovorio da HZJZ bilježi sve one koji su cijepljeni na osnovu njihove stručne analize. “Apsolutno ima i među hospitaliziranima i osobama na respiratoru i među preminulima onih koji su preboljeli bolest. Riječ je o imunološkom odgovoru na tu bolest koji je vrlo individualan. Struka vodi računa o tome što je potrebno, a što nije. Kada je riječ o javnoj nabavi, doista smo vrlo transparentni. Imate registar, ukoliko nešto nije jasno – slobodno zatražite” – rekao je Beroš.

U trećem dijelu ovog video zapisa je traženje stanke od zastupnice Selak Raspudić zbog nejasnoća i netransparentnosti u zdravstvu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button