Vjera

Caviezel: Preko Međugorja iskusio sam koliko je krunica moćna i kakav je dar svakodnevna sveta misa

Vjernici već 40 godina iz svih dijelova svijeta dolaze u Međugorje. Mnogo njih svjedoči kako im je ovo malo krševito hercegovačko mjesto promijenilo život, ozdravilo ih i usmjerilo. Jim Caviezel, hollywoodski glumac, najpoznatiji po ulozi Isusa u filmu Mela Gibsona “Pasija”, jedan je od onih koji javno svjedoče o promjenama koje su doživjeli u Međugorju, gdje se, prema svjedočanstvima šestero vidjelaca, prije 40 godina ukazala Gospa, piše Večernji list BiH. 

Caviezel: Ivan mi je rekao dvije stvari koje su me uistinu pogodile

Caviezel:  Ivan mi je rekao dvije stvari koje su me uistinu pogodile

Snaga molitve Upravo jedno od te djece, međugorski vidjelac Ivan Dragičević, tvrdi Caviezel, dvjema rečenicama odredilo mu je putanju koju će slijediti. – Ivan mi je rekao dvije stvari koje su me uistinu pogodile: “Jime, čovjek uvijek nađe vremena za ono što voli” i “Razlog zašto čovjek nema vremena za Boga je taj što ne voli Boga” – priznao je glumac u jednom intervjuu za domaće medije. Upoznao ga je i sa snagom molitve te ga na neki način naučio kako moliti. – Pričao mi je o molitvi od srca.

To mi je postalo kao početak misije – uvijek se moliti od srca. Međugorje me naučilo molitvi. Molim se za mir u svijetu, molim se za svoju obitelj i da me Bog nastavi tjerati da ga slijedim, da budem bolji katolik i dobar muž. Molim se da budemo otvoreni kamo god nas Marija vodi te da svim mjestima kamo idemo i ljudima koje susrećemo po svijetu prenesemo te poruke – kazao je Caviezel.

Podsjetimo, prije snimanja “Pasije” Caviezel je posjetio Međugorje te je posvetio svoj život i karijeru Djevici Mariji. – Snimanje “Pasije” još me više približilo Djevici Mariji. Što više prolazite kroz Isusovu muku, dame i gospodo, više razumijete Marijino suosjećanje. Povezanost između Marije i njezina sina… Koja majka ne pati kada njezino dijete pati? – kazao je Caviezel koji je pretrpio velike muke na snimanju “Pasije”.

Naime, iščašio je rame, zadobio hipotermiju dok je visio s križa, prste su mu spalili radijatori kojima su pokušali ublažiti hladnoću, a zatim ga je pogodila munja te je podvrgnut operaciji na otvorenom srcu. – Svu svoju patnju ponudio sam Isusu i Mariji u zamjenu za uspjeh filma koji je približio druge ljude Kristu – rekao je. Ispričao je i da je tijekom snimanja “Pasije” izmolio jako mnogo krunica, što mu je pomoglo da ulogu iznese do kraja.

– Znao sam da ne smijem psovati, biti bezobrazan kada članovima ekipe želim nešto reći. Većina od njih ne poznaje Međugorje, sve su to izvrsni glumci i bili smo sretni što smo ih dobili. Ali kako im prenijeti Međugorje ako ne svojim životom? Relikvije svetaca Zahvaljujući Međugorju, počeo sam vjerovati da je Isus doista nazočan u euharistiji i da mi prašta grijehe. Preko Međugorja iskusio sam koliko je krunica moćna i kakav je dar svakodnevna sveta misa. Kako bih mogao ljudima pomoći da više vjeruju u Isusa?

Shvatio sam da se to može dogoditi samo ako je Isus u meni nazočan po euharistiji pa ljudi preko mog života vide Isusa. Kada smo snimali scenu posljednje večere, u posebnom džepiću na unutarnjoj strani odjeće imao sam relikvije svetaca i komadić relikvije Kristova križa – zaključio je glumac koji s Gibsonom već neko vrijeme radi na snimanju drugog dijela “Pasije”.

“Međugorje za mene znači živjeti od sakramenata i u jedinstvu s Crkvom. Zahvaljujući Međugorju, počeo sam vjerovati da je Isus doista nazočan u euharistiji”, ističe ovaj glumac koji s Gibsonom već neko vrijeme radi na snimanju drugoga dijela “Pasije”

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
vecernji.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button