Izbor uredništva

Miro Bulj gradonačelničku dužnost Sinja obavljat će kao volonter

U drugom krugu izbora u Sinju održanih u nedjelju Mostov saborski zastupnik Miro Bulj pobijedio je  HDZ-ovog kandidata Igora Vidalina. Nakon velike pobjede, postavlja se pitanje hoće li Bulj dužnost gradonačelnika obavljati kao volonter.

Naime, prema Zakonu o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, zastupnik koji ujedno obnaša dužnost gradonačelnika ili općinskog načelnika nema pravo na plaću. Zato smo upitali Bulja što planira poduzeti po ovom pitanju.

Kako navodi, gradonačelničku dužnost obavljat će kao volonter.

“Radit ću za nula kuna. To je jednostavno tako, budući da već primam plaću kao saborski zastupnik. Birali su me da se tamo borim, što ću i nastaviti. Također ću biti gradonačelnik koji će zastupati interese svojeg grada. Povremeno, kada sam u Saboru, zalagat ću se za dobrobit svoga kraja”, rekao je Bulj.

Kako navodi, to je ujedno i njegova obaveza prema biračima koji su mu iskazali povjerenje.

“Ustrojio sam svoj tim i čekamo objavu konačnih rezultata. Naravno da ću preuzeti tu dužnost čim bude vrijeme za to i taj ću posao obavljati volonterski”, kaže Bulj.

Na kraju poručuje da su Sinj i Cetinski kraj najperspektivnije područje u Hrvatskoj.

“Dosta je bilo obećanja. Vrijeme je da se poduzmu konkretni koraci te da se u Sinju provedu brojni projekti koji se godinama najavljuju. Poručujem da ću osigurati transparentnost svim tamošnjim poduzetnicima. Nadam se da će se uskoro vratiti svi oni koji su napustili Sinj te da više neće biti onih koji odlaze”, zaključno poručuje Bulj.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button