Domovina

Lovrić:Prosječna cijena ”Tomaševićevih” automobila je 20 posto veća nego što je to po ugovoru koji je sklopio Bandić.

Tomašević je odluku o smjeni Upravnog vijeća Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba donio u rekordnom roku bez propitkivanja medija iz kojeg vijesti dolaze“, istaknuo je u srijedu član predsjedništva Stranke rada i solidarnosti i bivši zagrebački pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić u razgovoru za Radio Sljeme osvrnuvši se na slučaj Poliklinike.

Hajka na Buljan Flander podsjeća na revolucionarna vremena, prvo medijska topnička priprema, a onda odstrel

“I onda gradonačelnik neće gospođu Gordanu Buljan Flander, dakle ravnateljicu svoje ustanove više od tri mjeseca primiti na razgovor, a s druge strane njegov vijećnik i član njegove stranke koji je urednik portala, vodi svakodnevnu medijsku kampanju protiv te ravnateljice i Poliklinike. To je nešto što mene podsjeća na neka revolucionarna vremena kada ste imali medijsku topničku pripremu, a onda odstrel“, upozorio je Lovrić podsjetivši na činjenicu da je Tomaševićev stranački kolega, političar Toni Gabrić, sukreator programa stranke Možemo, na čelu Udruge koja je izdavač medija kojem je on glavni urednik.”

“Rebalansom proračuna Tomašević uštedio za kavu”

Rebalansom proračuna gradonačelnik Tomašević uštedjet će tek za kavu“, istaknuo je bivši pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić. U emisiji Replika kritizirao je i izgradnju deponija u Sesvetskom Kraljevcu.

Rebalansom proračuna gradonačelnik Tomislav Tomašević uštedjet će nezamjetan dio onoga što je najavljivao prije nego što je došao na vlast – istaknuo Ivica Lovrić dva dana uoči sjednice Gradske skupštine na kojoj će se naći upravo rebelans. Kaže kako su kritike Tomaševićeve vlasti na račun Bandićevog proračuna stoga neopravdane – U kampanji se govorilo o uštedama od čak 3 do 3 i pol milijarde kuna, a korekcije su donijele svega oko 36 milijuna kuna uštede. Netko je to simpatično u novinama ovih dana usporedio, rekavši da je, kad bi to stavili u omjer s jednom prosječnom plaćom, gospodin Tomašević uštedio otprilike za jednu kavu.

O Tomaševićevim problemima s otpadom

Posebno ga iznenađuje što se koalicija koja slovi kao “zelena” nije snašla po pitanju gospodarenja otpadom. Otvaranje deponija u Sesvetskom Kraljevcu smatra pogreškom – Kao jednu od ključnih odrednica kampanje ste imali to da ćete riješiti zbrinjavanje otpada i do kraja 2024. zatvoriti Jakuševec, a sad se odjednom događa to da otvarate nove deponije i odlagališta! Imamo tu još jednu pojavu – da se sklapaju neki novi ugovori za odvoz glomaznog otpada u Sisak. Odvoz u Sisak na drobljenje i usitnjavanje pa vraćanje natrag u Zagreb, znate, enormno puno košta!

O Tomaševićevim novim automobilima

Ugovor o nabavci automobila za gradske službenike, koji se zbog navodne rastrošnosti zamjerao bivšoj vlasti, nova vlast je produžila na još šest mjeseci, kaže Lovrić – a onda nakon toga se priprema novi natječaj za zakup automobila, smanjuje ih se sa 150 na 50 godišnje, ali je prosječna cijena po automobilu planirana 20 posto veća nego što je to po onom ugovoru koji je sklopio gospodin Bandić. Tko je tu pametan, neka razluči!

O Tomaševićevoj sporosti obnove nakon potresa

Uz to, Lovrić je nezadovoljan je i brzinom obnove škola nakon potresa, kao i time što gradska vlast ne predlaže nove projekte nego, kako kaže, samo dovršava stare, one koje je pokrenula bivša vlast – Jedno je trud, a drugo su rezultati. Pored tog iznimnog truda, mislim da bi trebali uskoro očekivati rezultate – zaključio je Lovrić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button