Domovina

Lauc:Nemojte slušati zastrašitelje koji vas iz različitih osobnih interesa manipuliraju strahom.

Dr. Gordan Lauc, član Vladinog znanstvenog savjeta, se u svojoj najnovijoj objavi na Facebooku osvrnuo na pandemijsku politiku ‘lockdowna’ i posebno na znanstvenike koji su širili paniku i strah.

”Neki su nas zastrašivali, jer su se stvarno bojali i bili zabrinuti, a neki drugi su nas plašili, jer su u tome vidjeli svoj osobni interes. Nadam se da ćemo te dvije skupine u nekom trenutku uspjeti razlikovati, jer ipak treba razlikovati one koji samo nisu imali sreće u razmišljanju od onih koji su svjesno iz osobnih interesa širili pretjerani strah. U Hrvatskoj kazneno djelo ratnog profiterstva ne zastarijeva, a nadam se da ćemo pandemijsko profiterstvo tretirati na isti način.Osobno sam se jako izložio u konfrontaciji s pandemijskim zastrašiteljima i otrpio bezbrojne uvrede u medijima, no to me ne pogađa previše, jer imam osjećaj da je ta mala osobna žrtva pridonijela tome da smo uz najmanje (sveukupne) štete prošli kroz pandemiju i da nismo izludjeli ljude kao neke druge zemlje u Europi. Svjedočimo i sezoni koja je u ovom trenutku uspješnija od rekordne 2019. godine (kumulativno nije, no trenutno je). Oni koji su slušali Nenad Bakic i mene sada beru plodove svoga rada, a oni koji su slušali ove zastrašitelje sa slike nažalost sada čupaju kosu, jer su dali nepotrebne popuste, ili nemaju radnika da zadovolje trenutnu potražnju.

Nemojte slušati zastrašitelje koji vas iz različitih osobnih interesa manipuliraju strahom.

Za objektivne i realne informacije o pandemiji pratite https://pandemijskirealizam.net.” piše Lauc na društvenim mrežama.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button