Domovina

Lauc :U pozadini uvođenja Covid potvrda stoje milijarde eura razloga…

Znanstvenik Gordan Lauc napisao je objavu na svojoj Facebook stranici u kojoj je neizravno optužio Stožer i Vladu da covid potvrde uvode zbog određenih lobija industrije pandemij koji imaju velike financijske interese za uvođenje tih štetnih i opasnih odluka koja se protive temeljnoj logici i svim dostupnim znanstvenim analizama.

”Dosta je indikativno da su doslovno svi koji su prenijeli moj jučerašnji razgovor za N1 “zaboravili” prenijeti ovaj dio u kojem upozoravam na temeljni problem zbog kojeg je kako Hrvatska, tako i svijet potpuno pogrešno odgovorio na ovu pandemiju (poslušajte snimku od 12:37 min, trebalo bi automatski tamo početi).

Hrvatska Vlada je tu još i bila jedna od razumnijih u svijetu. Nažalost napravili su dvije velike pogreške i to oba puta nakon što smo prešli vrhunac širenja zaraze. Prvo su krajem studenog prošle godine kada je broj potvrđenih zaraženih već počeo padati na sjeveru Hrvatske popustili ucjeni jednog člana vladajuće većine i potpuno nepotrebno zabranili rad restoranima, kafićima, teretanama i dječjem sportu.

Drugu veliku pogrešku su napravili kada su popustili lobistima industrije pandemije i uveli covid-potvrde prvo u zdravstvo, a sada i u državne i javne službe iako je jasno da smo prešli vrhunac i ovog vala širenja zaraze.

Čim je 5. studenog ta odluka najavljena u medijima obavijestio sam Vladu da neću moći ostati član Znanstvenog savjeta ako ta odluka stupi na snagu.Cijepljenje starijih i rizičnih (uključivo i treća doza) je jako važno, no covid-potvrde kao zamjena za negativni test su iznimno opasne.

Posljedice tih opasnih potvrda sada vidimo u velikom broju intra-hospitalnih infekcija koje značajno pridonose tome da uz značajno manje zaraženih od Slovenije, ili Slovačke, imamo više umrlih. Ja ne znam tko je u stručnim udrugama, stožerima, i/ili ministarstvima (ne samo u Hrvatskoj, već i u EU) lobirao za tu štetnu i opasnu odluku koja se protivi temeljnoj logici i svim dostupnim znanstvenim analizama. No postoje ljudi koji su tome svjedočili i nadam se da će oni progovoriti.

Također se nadam da će službe koje su za to zadužene provjeriti jesu li oni koji su prodajne ciljeve industrije testiranja i jednog proizvođača cjepiva podmetali kao “znanstvenu istinu” za to bili motivirani na neki zakonom nedopušteni način.” napisao je Gordan Lauc u najnovijoj objavi.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button