Izbor uredništva

KUDA IDEŠ HRVATSKI NARODE…??

Kud ideš HRVATSKI narode ? Jesi li se umorio kročiti trnovitim putima ? Jesi li išta naučio na padovima ? Jesi li umoran od slika krvi i stradanja … zjape li u tvojim mislima sve one slike ruševina?

Zatvaraš li oči pred grobovima ? Uočavaš li u masama ljudi , djecu bez roditelja, majke bez sinova, ljude bez udova ? Skrivaš li pogled pred njihovim napaćenim licima i tužnim, dubokim očima? Tražiš li toj dubini razloga ? Brojiš li njihove rane i uspoređuješ ih s visinom njihove mirovine ? Ili pak vidiš mlade ljude koji su radije „na grbači države nego da idu nešto raditi” ? Bi li mjenjao svoj život za njihove krvave “povlastice” ?

Vrte li ti se pred očima slike poniženih generala ? Žuljaju li te okovi na njihovim rukama ? Sputavaju li tvoju slobodu njihovi zidovi ? Zebe li tvoje srce zbog daljine njihovih najmilijih? Dijeliš li njihov strah i neizvjesnost ? Ranjava li tvoje srce LAŽ ? Znaš li uopće što je Istina ? Znaš li ili „tako kažu” ?

Čuješ li krik nestalih… krik bez traga ? Urežu li ti se u dušu, u čitavo biće samoubojstva hrvatskih ratnika ? Imaš li miran san ?

Imaš li još oči i uši ili ih zatvaraš sebi i tvojoj djeci bez grižnje savjesti ? Prelako,prebrzo zaboravljaš ! Kuda ideš ?

Jesi li zaboravio one koji su krvarili dok si se ti skrivao u sigurnosti Njemačke, Austrije, Amerike, dok si završavao fakultete u sigurnosti, dok si se bogatio na životima malih i „beznačajnih” ?

Jesu li ih zaboravili i oni koji su vikali :”VUKOVAR, VUKOVAR”, koji su ispraćali i dočekivali naše ratnike, koji su jednom, nekad bili jedinstveni, pa i dok su dijelili strah i neizvjesnost u podrumima?

Gdje si bio jučer HRVATSKI narode ? Zašto su ovi prvi izašli na izbore, a ovi drugi prepustili Hrvatsku onima koji je nikad nisu ni htjeli?

Misliš li, HRVATSKI narode da je „PRAVDA” u Haagu ? Misliš li da je „PRAVDA” osuditi hrvatske generale, zatvoriti hrvatske branitelje, pretresati im kuće na Božić?

Obnavljati kuće neprijateljima ovog naroda, a hrvatske branitelje ostaviti na golim betonskim podovima, pod krovovima koji prokišnjavaju, na zimi bez grijanja, bez hrane… bez ponosa! Misliš li da je „PRAVDA” umirati bez saznanja o svojim poginulima, gledati u oči ubojicama svoje djece i očeva ?

Misliš li da je „SVJETLO” za Hrvatsku još jedna patvorina koja će iscrpiti sve ono vrijedno što imamo, misliš li da je „SVJETLO” skinuti križeve iz hrvatskih škola, ureda, bolnica ? Misliš li da je „SVJETLO” zaboraviti sve sveto i moralno što nas je održalo na ovim prostorima kroz burna stoljeća ?

Gdje si danas HRVATSKI i KATOLIČKI narode ? Tako se barem izjašnjavaš…

Je li „ BUDUĆNOST” Hrvatska bez svojih branitelja ? Je li „ BUDUĆNOST” zlo koje je donijelo toliko stradanja i patnje ovom narodu ? Jesu li „BUDUĆNOST” neki propali ideali koje smo i u Domovinskom ratu pobijedili, simboli pod kojima je prolivena hrvatska krv? Je li „BUDUĆNOST” ovoga naroda služenje europskoj politici, dobrosusjedskim odnosima, JE LI „BUDUĆNOST” ZABORAV ?

HRVATSKI narode, moj narode… nisi smio zdravo za gotovo uzeti slobodu koja ti je dana, nisi smio zaboraviti da je u svaki centimetar tla po kojem hodaš utkan ŽIVOT hrvatskih branitelja i civila…

…nisi smio zaboraviti na HRVATSKU

Izvor: croative.net

Crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
croative.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button