Izbor uredništva

‘Kost je bačena,zagrizite slobodno!’

Umjesto one Cezarove: ‘Kocka je bačena!’, u Hrvatskoj smo se već navikli na našu inačicu: ‘Kost je bačena!’ – koja kod nas još uvijek besprijekorno funkcionira. Kada god vlastodršci nanjuše da bi moglo doći do ‘nezgodnih’ propitkivanja, putem svojih ‘kerovođa’ – mainstream medija, naprosto bace u javnost kost oko koje se onda otimaju naivni građani, pa oni u miru mogu nastaviti što im drago. Kada nema ništa novog na lageru ‘kost’ je, u pravilu, priča o ‘partizanima, četnicima i ustašama’, no u posljednje vrijeme su se malo trgnuli, pa bacili drugačije ‘kosti’ oko kojih se sada glođemo. Npr. cijela se zemlja bavi time kako će se zvati izgrađeni most koji će nam omogućiti da kopnom spojimo hrvatski jug s ostatkom države, pa dok traju rasprave, ankete i prijepori oko imena, nema nikog da pita jednostavno pitanje: ‘Kako to da je most dovršen, a ceste još nisu?’ piše na portalu Slobodno.com poznati ”zabranjeni” novinar Robert Valdec

Oko slične kosti još uvijek se otimaju, grizu i glođu građani Hrvatske – koji će biti hrvatski simboli na kovanicama eura?

I dok se facebook i ini ratnici bore za svoje simbole, hoće li na kovanici od 50 centi biti Nikola Tesla ili Vučedolska golubica, na nekoj drugoj Vukovarski vodotoranj ili Bašćanska ploča, nitko neće postavljati pitanja poput:

‘Čekajte, kada nas je itko pitao želimo li se uopće odreći vlastite valute i monetarne suverenosti?’, ‘Izložite nam stvarne argumente za i protiv uvođenja eura u Hrvatskoj!’…navodi Valdec.

Cijeli članak možete pročitati na portalu slobodno.com

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button