Vijesti

Konačno! A. Plenković potvrdio dogovor sa SAD-om u vezi Bradley borbenih vozila!

Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak u Zadru vezano za najnovije večerašnje priopćenje iz Ureda predsjednika RH, da neki odmaraju, a neki rade -‘mi koji radimo dogovorili smo s američkom stranom puno bolji aranžman kada je riječ o Bradleyima, borbenim vozilima pješaštva’, dodao je.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u službenom posjetu Zadarskoj županiji.

Večeras se u Zadru osvrnuo na priopćenje Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića, u kojemu se tvrdi kako premijer i ministar obrane ne žele skinuti oznaku tajnosti sa zaključaka Inspektorata obrane o tome je li načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Robert Hranj u svom postupanju kršio Zakon o obrani, jer mu – žele naštetiti, prenosi direktno.hr.

Bradley
Slika: Premijer potvrdio još povoljniji dogovor sa SAD-om i to u više segmenata, a dio dogovora je potvrđen i za tvornicu Đ. Đaković iz Slavonskog Broda / Foto: snimka zaslona

“Neki odmaraju, a neki rade. Mi koji radimo smo u međuvremenu s američkom stranom, kada je riječ o Bradleyima, borbenim vozilima pješaštva, dogovorili puno bolji aranžman za Hrvatsku:

  • i u financijskom smislu,
  • i u smislu opremanja vozila,
  • i u smislu rezervnih vozila koja će nam biti isporučena.

Sljedeći tjedan ćemo malo detaljnije izvijestiti hrvatsku javnost da kada se te stvari ozbiljno rade, onda jačamo sposobnosti hrvatske vojske i obranu”, izjavio je novinarima Plenković.

Dodao je kako taj dokument Inspektorata obrane, nije ni Vladin ni njegov, nego Inspektorata obrane.

“Još jednom upućujem predsjednika da surađuje s ministrom obrane (Mario Banožićem). Njegova konstatacija u pismu koje je uputio meni, da on više ne može surađivati s ministrom obrane je apsolutno neprihvatljiva. Po toj logici bi svatko od nas mogao reći da s nekim ne može i ne želi surađivati. To nije kultura dijaloga u Hrvatskoj 2022. godine i upućujem predsjednika na suradnju i razgovor s ministrom obrane”, poručio je premijer Plenković.

Podsjetio je da je projekt nabave borbenih vozila pješaštva za Hrvatsku vojsku projekt njegove prve vlade 2017. godine.

Realizirat će se, financijska sredstva bit će osigurana, dobit ćemo sposobnost Hrvatske vojske; tvornica Đuro Đaković specijalna vozila imat će posao i prihode i treće – osnažit ćemo partnerstvo sa Sjedinjenim Državama”, dodao je premijer Plenković.

Slika: Dio dogovora je potvrđen i za tvornicu Đ. Đaković iz Slavonskog Broda kojoj bi ovaj aranžman mogao pružiti povijesnu priliku za opstanak. / Foto: snimka zaslona

Na kraju cjelodnevnog posjeta Zadarskoj županiji premijer je u Zadru razgovarao sa županom Branimirom Longinom i zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem o projektima koji su planirani za ovu godinu, a koji će se realizirati uz veliku Vladinu potporu.

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/milanovic-zasto-plenkovic-ne-zeli-skinuti-oznaku-ograniceno-sa-zakljucaka-inspektorata-4905180?jwsource=cl

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
hrt.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button