Magazin

Kako to?! Tomaševićeva strančica Zagreb je naš, sa sjedištem u njegovu stanu, prikupila više donacija od HDZ-a i SDP-a zajedno?

Hrvatske političke stranke predale su polugodišnja financijska izvješća za 2022. godinu. Među njima se izdvaja stranka Zagreb je naš koja pripada političkoj platformi Možemo koja vlada u Zagrebu. Stranka je u prvoj polovici 2022. od donacija prikupila nevjerojatne 253.973 kune od 1811 donatora, navodi narod.hr.

Prema Registru političkih stranaka, kao koordinator stranke upisan je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević te saborska zastupnica i glumica Urša Raukar Gamulin.

Sjedište stranke u Tomaševićevu stanu

Zanimljivo je da je sjedište ove stranke s rekordnim donacijama, prema Katastru, stan u vlasništvu zagrebačkog gradonačelnika Tomaševića na adresi Ulica Matije Valjavca 8.

Ova stranka koja je sastavnica platforme Možemo, u prvoj polovini 2022. godine, koja nije izborna, prikupila je iznimno velik broj donacija. Pojedinačni iznosi su veliki pa je tako gotovo 254 tisuće kuna stiglo od čak 1811 donatora među kojima nema zvučnih imena.

Prošlu su godinu također zaključili s velikim iznosom od donacija – prikupili su 390 tisuća kuna.

Popis donatora možete pogledati na poveznici. Polugodišnje donacije za Zagreb je naš

Koliko su donacija dobile ostale stranke?

Usporedbe radi, 

  • HDZ, stranka s najviše članova u Hrvatskoj, prikupila je 105 tisuća kuna od 14 donatora, 
  • SDP je prikupio nešto manje od 41 tisuće kuna od 27 donatora, a 
  • HNS, stranka s tradicionalno visokim donacijama – 149 tisuće kuna od 22 donatora.

I ostale sastavnice ekstremno lijeve platforme Možemo također odskaču od iznosa koje je prikupila stranka Zagreb je naš.

Kekin uplatila pola donacija

Stranka Možemo od 103 donatora dobila je 15.728 tisuća kuna, Nova ljevica od 78 donatora na račun je spremila 15.376 kuna od čega je oko polovice uplatila predsjednica stranke Ivana Kekin.

Stranka Zelena alternativa Orah koja je u klubu gradskih zastupnika Možemo u Gradskoj skupštini Grada Zagreba dobila je nula kuna donacija.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button