Humor

Što reći na ovu blamažu: Drugarica Urša Raukar se potpuno pogubila za saborskom govornicom

Urša Raukar, saborska zastupnica ekstremno lijeve stranke potpuno se izgubila pred saborskom govornicom budući da je izgubila unaprijed pripremljeni govor na laptopu. To i ne bi bilo ništa čudno, da Raukar nije odlučila govoriti o kulturi, a sama je više desetljeća kulturna djelatnica i glumica.

“Danas svi o Mariću, a ja ću o kulturi”, ustvrdila je Raukar na početku govora da bi odmah potom dodala: “Ajoj, sad se pogubila.. Evo”. U nastavku je počela govoriti: Dakle jednom davno je postojala Radiotelevizija Zagreb. Bila je poznata kao najbolja i najprofesionalnija sastavnica tadašnje JRT, Jugoslavenske radio televizije.”

Nakon toga, Urša Raukar je počela pretraživati laptop ispred sebe mrmljajući sebi u bradu, da bi nakon nekog vremena zaključila: “Izgubila sam svoj govor.” Potom je upitala predsjedavajućeg Željka Reinera može li dobiti pauzu, na što joj je on uz smijeh kazao “nažalost ne, nije predviđeno poslovnikom”. “E onda ništa”, kazala je Raukar.

Komentirali Grmoja i Goluža

Na kraju, za situaciju u kojoj se našla, Raukar nije okrivila gubitak svog govora već je ustvrdila: “Toliko ste me zbunili s ovim mjerenjem vremena da sam onda…..aa neću”.

U komentarima ispod videa, saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja je napisao: “Kaže jedan prijatelj: drugačije i ne može završiti kad počneš govoriti da je RTV Zagreb bio profesionalna televizija”, a gradski zastupnik u Skupštini grada Zagreba Trpimir Goluža dodao je: “Nije o Mariću, al’ nije ni o kulturi 

Urša Raukar – najpoznatija po “plakanju” zbog Hasanbegovića

Raukar je dugogodišnja ljevičarska aktivistica, a u središtu javnosti našla se 2016. godine, kada je bila jedna od sudionica prosvjeda organizaciji Platforme 112, pod nazivom “Smrt slobode izražavanja”, protiv činjenice da je za ministra kulture u Vladi Tihomira Oreškovića (i Tomislava Karamarka i Bože Petrova) izabran povjesničar dr. sc. Zlatko Hasanbegović, a za ministra branitelja Mijo Crnoja.

“Zlatko Hasanbegović ne priznaje antifašizam, Zlatko Hasanbegović je član bleiburškog zdruga, potpuni anononimac u hrvatskoj kulturi. Hrvatska kultura sa svojom prošlošću i budućnošću ne smije dozvoliti da takav čovjek bude ministar kulture”, nabrajala je Raukar u hodu tadašnjem zastupniku Ivanu Lovrinoviću, uz glumu i afektiranje koje su mediji kasnije prozvali plakanjem.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button