Domovina

Kako su Index i ostali ljevičarski mediji pomogli Bartulici da uđe u EU parlament

Majka zastupnika Bartulice prodala je, kako je priopćeno, krajem 2023. godine nekretninu u elitnom zagrebačkom naselju Gračani te je dobivenim sredstvima odlučila pružiti financijsku podršku sinu koji je mogao ući u investiciju kupnje nekretnine na otoku Prviću . Time je završena saga oko famoznih rata kredita Stjepe Bartulice.

Publicitet koji je zadnjih dana dobio Stjepo Bartulica od strane Indexa ,Faktografa i ostalih lijevih medija vrijedi jako puno PR novca. Najbolje od svega je da mu nisu napravili nikakvu političku štetu. Upravo suprotno. I oni koji nikada nisu čuli za Bartulicu sada su mu dali glas jer je poznato da postoji skriveni razlog zbog čega napadaju Bartulicu. Ljudi više ne vjeruju mainstream medijima. Oni uz pomoć laži i obmana samo serviraju političarima put. Nije slučajno da je najpoznatiji zviždač jednom rekao: ”Svijet bi bio puno bolje mjesto bez medija!”

Svojevremeno je Karolina Vidović Krišto prozvala mainstream medije da su ”megafoni laži” koji ne dopuštaju istraživanje istine i da prikrivaju afere a s druge strane stvaraju afere gdje ih nema.

Primjerice, tzv. mainstream mediji su godinama gradili mit o Mesiću kao o građaninu predsjedniku Mesiću, prizemnim pričama i propagandom o predsjedniku koji, eto s građanima pije kavicu. Prizemni malograđanski populizam Stjepana Mesića, na kraju ipak nisu bili dovoljni da prikriju pravi karakter Stjepana Mesića.

Povezani članci

Podsjećamo Milka Mesić, supruga bivšeg predsjednika,prije 15ak godina kupila je u podsljemenskoj zoni u Zagrebu dva stana vrijedna skoro dva milijuna kuna i platila ih u gotovini. Mesić nikada nije ponudio objašnjenje otkuda mu novac! Godinama su gotovo svi mediji u državi sudjelovali u političkom projektu prikrivanja korupcijskih afera s kojima se povezivalo ili se povezuje Stipu Mesića, bivšeg hrvatskog predsjednika, a mnogi novinari koji se javnosti predstavljaju kao novinarski borci protiv korupcije principijelno su godinama šutjeli o dokazima koji su upućivali na Mesićevu povezanost s brojnim korupcijskim aferama i političkim skandalima.

Stjepan Mesić 1992. sakupljao je novac u Australiji od hrvatskih iseljenika za obranu Hrvatske, a danas isti taj čovjek vodi javnu brigu gdje je taj novac nestao.

”Na večeri u Hrvatskom klubu u Sydneyju 1992. godine, predsjednik tog društva Nikola Grubišić dao je ček na 50 tisuća australskih dolara Stjepanu Mesiću. To je bio novac prikupljen u korist Hrvatskoga nacionalnog fonda koji je imao račun u Villachu u Austriji, na koji se slao sav novac prikupljen iz dijaspore. No, taj novac tamo nikad nije došao”, svjedočila je svojedobno Ina Vukić na suđenju Joviću zbog teksta o australskim uplatama bivšem predsjedniku.

”Ček uručen Mesiću nikad nije položen na račun. Svih me ovih godina mučilo pitanje kako je bilo moguće unovčiti ček na 50 tisuća australskih dolara za obnovu Banskih dvora ako je bio namijenjen za račun Hrvatskoga nacionalnog fonda”, svjedočila je Vukić koja je 1992. godine bila politička tajnica HDZ-a Sydney.

Voljeli bismo da svi ovi novinari koji su proteklih dana neopravdano napadali Bartulicu, Mesiću postave ova pitanja:


1. Zašto je tražio zatvor za potpisnike deklaracije hrv. jezika 1968.
2. Zašto je u SFRJ bio osuđen kao kriminalac lopov, kad je maznuo lovu za elektrifikaciju Orahovice
3. Zašto je 90ih pjevao Juru i Bobana, optuživao mladog jastreba da je pjevao Titove pjesme, pa kasnije isti Mesić drži hvalospjeve Titu, pohađao skupove HSPa, negirao Jasenovac,
4. Gdje su čekovi Hrvata iz Australije i Kanade?
5. Kako je došao do novaca za kupnju dva stana, i kako to da Mesiću “prijatelji” mogu posuđivati novac, a kad Thompson primi novac od prijatelja, onda mora platiti porez na njih.
6. Kako je Mesić kao predsjednik države kod banaka vršio pritisak na banke da daju povoljne kredite njegovim pajdašima, ili “samo sam se raspitivao za kamate”.
7. Kako se ugurao u NEXE i ostale tvornice.
8. Kako je kod Bandića zapošljavao svoju rodbinu i djecu na izmišljena radna mjesta, a sad istog tog Bandića blati i drži moralne prodike o korupciji.

To je samo ukratko što nam je palo na pamet.
Od silne bogate nemoralne ostavštine Stipe Mesića, nijedan novinar/ka ga nije pitao ključna pitanja…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button