Izbor uredništva

Propovijed koju svaki Hrvat treba obavezno poslušati: Fra Lazar Perica o tome kako nam je virus pokazao kakvi smo mi kršćani i što ne valja u državi Hrvatskoj

Župa i samostan sv. Ante Padovanskog Šubićevac. Devetnica Sv. Anti Padovanskom – 8. dan. Na propovijedi se fra Lazar Perica, OFM, župnik Bilica i bolnički kapelan u Šibeniku, otvoreno, direktno i jasno obratio vjernicima, biskupima, Hrvatima i hrvatskim vladarima, upirući prstom u sve što ne valja u Državi Hrvatskoj

Fra Lazar Perica se pozvao na hrabrost škotskog viteza Williama Wallacea

Fra Lazar Perica se pozvao na hrabrost škotskog viteza Williama Wallacea

Pozvajući se na djelo škotskog viteza Williama Wallacea, koji se pobunio protiv engleske okupacije i njhove nepravde i započeo Prvi škotski rat za nezavisnost, te izvojevao pobjedu u bitci kod Stirling Bridgea 1297., fra Lazar Perica je ukazao na sve što ne valja u hrvatskom narodu, njegovu političkom vodstvu pa i u vodstvu crkve: “Velikaši kao velikaši, uvijek će biti u dogovru s nekim. Neće izaći na ratište kao što ’91. nisu izašli na ratište. Oni su pobjegli da bi drugi branili njihove domove, a onda su se vratili da kao veliki pobjednici sole pamet. Takve osobe vama danas vladaju.

A oni koji su se borili, oni su posramljeni. Njih nitko ništa ne pita. To su ljudi koji dižu ruku na sebe i oduzimaju sebi život kad vide za što su se i za koga borili, jer su izgubili onu dragocjenu slobodu za koju smo se krvavo borili u Domovnskom ratu, jer smo ju prodali europskom lopovluku i tko god ovdje dođe može kupiti naš teren, a mi prodajemo svoju zemlju, i Srbima koji su nas ubijali i klali. Tko god ovamo dođe mi će mo mu prodati svoje maslinike, jer nam je bitan samo novac, a to je znak da nismo slobodni, da smo kukavice i da nismo dostojni ove zemlje i ove vjere koju ispovijedamo.”

Tako je započeo fra Lazar, i u oštrom tonu nastavio točku po točku, kako možete čuti u ovoj video snimci. Podijelite ovu propovijed svojim prijateljima pa neka se svi upitaju laže li fra Lazar Perica s Oltara ili oni lažu sami sebi.

https://youtu.be/gzDRWusDaUo

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Župa i samostan sv. Ante Padovanskog Šubićevac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button