Zanimljivosti

Trumpov savjetnik pokrenuo društvenu mrežu koja okuplja prognane sa Twitera

Jason Miller, bivši viši savjetnik bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, pokrenuo je društvenu platformu GETTR, koja nalikuje društvenoj mreži Twitter, s koje je Trump doživotno izbačen, prenosi Hina.

GETTR se na Googleu i App storeu reklamira kao “nepristana društvena mreža za ljude širom svijeta”, izvijestio je Politico.

Reuters piše da je Miller mjesecima naznačivao planove Trumpovog tima o pokretanju nove društvene platforme, nakon što je bivši predsjednik blokiran na mnoštvu mjesta na internetu, a poslije 6. siječnja i pobune u kojoj su njegove pristaše napale Kapitol.

Miller je u razgovoru za Fox News rekao da se nada da će se Trump pridružiti platformi, no i da bivši predsjednik razmatra brojne mogućnosti. Kazao je i da Trump ne financira platformu.

Bivšem američkom predsjedniku trajno je zabranjen pristup Twitteru, na Facebooku je suspendiran najmanje do 2023. godine, a na YouTubeu dok se ne utvrdi da se smanjio rizik od poticanja nasilja.

Trump, koji je nedavno ugasio kratkotrajni blog na svojoj internetskoj stranici, prošlog vikenda, uoči svog skupa u Ohiju, pridružio se video platformi Rumble.

GETTR je društvena mreža koja je nastala 4. srpnja 2021.

Nova društvena mreža promovira se kao “tržnica ideja”, a mnogi je smatraju alternativom Twitteru i svojevrsno je okupljalište onih koji su zabranjeni na Twitteru, a naziv je sintagma riječi “okupiti se”.”Ljudi su isključeni s platforme i shvatili su da su se tehnološki divovi odlučili udružiti s ljudima iz gornjeg lijevog dijela, koji žele ušutkati druge ljude”, rekao je Miller nakon osnivanja platforme.

GETTR ima sučelje i značajke slične onima na Twitteru, a korisnici mogu napisati objavu do 777 znakova, kao i umetnuti fotografiju ili video koji se može podijeliti ili povezati.

Na samoj web stranici GETTR-a stoji kako se radi o “potpuno novoj društvenoj platformi, utemeljenoj na načelima slobode govora, neovisnog mišljenja i odbijanja političke cenzure i kulture otkazivanja”.

Platforma, prema studenom, ima gotovo tri milijuna korisnika i 400.000 dnevno aktivnih ljudi. Sada se izvještava da je Rogan potaknuo svojih 7,8 milijuna sljedbenika na Twitteru da mu se pridruže u prelasku na GETTR.

U trgovinama aplikacija GETTR je označen s “M” za sadržaj koji se preporučuje osobama starijim od 17 godina.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button