Domovina

SPEKTAKULARNO Evo kako je i službeno ‘otvoren’ mural za Hrastova

Veliki broj građana okupio se u utorak navečer kod nadvožnjaka u karlovačkom naselju Rakovac kako bi svjedočili otvorenju murala posvećenog specijalnoj jedinici policije Grom i Miši Hrastovu!

Mural je nastao na inicijativu karlovačkih Bad Blue Boysa, a posvećen je događaju na Koranskom mostu u Karlovcu kada je 21. rujna 1991. specijalna jedinica policije, ali i drugi karlovački branitelji spriječili ulazak neprijateljske vojske u Karlovac.

Igrom slučaja tu sam ja, mogao je biti netko drugi od mojih suboraca, sudbina je takva da se to nije moglo izbjeći, poručio je to večeras s otvorenja murala koji nosi njegov lik te grb Specijalne jedinice policije Grom Karlovčanin Mišo Hrastov zahvalan, kako je rekao, svima koji su došli i time pokazali spomen na sve dečke, branitelje koji su poginuli braneći Karlovac i civile.

-Svoje sam odradio pošteno, muški, gledam vas, svoju braću po oružju i ove mlade ljude, Bad Blue Boyse koji su mural izradili iz dubine duše, rekao je dalje Hrastov nakon čijeg je govora uslijedio dug pljesak prisutnih. Mnogi su večeras htjeli zagrliti Hrastova, stisnuti mu ruku i fotografirati se s njime, a uz ratne suborce kao potpora stigle su i supruga i kći.

Kamen spoticanja koji je sporan,a javlja se posljednjih dana u medijima je činjenica da je na muralu lik Miše Hrastova, jednog od pripadnika specijalne policije koji je, kako je nakon kontroverznog postupka presudilo hrvatsko sudstvo, nakon borbene akcije ubio 13 navodno razoružanih neprijateljskih vojnika zbog čega je osuđen za ratni zločin

Mihajlo Mišo Hrastov za taj događaj na Koranskome mostu osuđen u krajnje dvojbenom procesu, jer je nakon tri oslobađajuće prvostupanjske presude Vrhovni sud donio presedan-presudu bez vraćanja predmeta na ponovno suđenje.

9 od 10 Karlovčana će i danas reći da Mišo Hrastov nije zločinac, već heroj.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button