Izbor uredništvaVideo

Jugoslavenski influencer Zoran Šprajc (ex Jovanović)

Zoran Šprajc je više puta svojom “profesionalnošću” izazvao zgražanje dijela javnosti koja je, naspram prosjeka, ipak malo bolje upućena u zbivanja koja su bila predmet podmetanja.

Podsjetimo, Zoran Šprajc je bio je novinar na HRT-u odakle odlazi 2014. godine. Prelazi na N1 gdje postaje izvršni producent i voditelj Dnevnika. Na N1 se zadržao samo godinu dana, te je od 2015. godine novinar RTL-a.

 Zoran Šprajc zapravo nije rođen kao Zoran Šprajc. Pravo prezime ovog 51-godišnjaka rodom iz Slavonskog Broda, naime, glasi Jovanović. 

Gledateljima javne televizije Šprajc je ostao u pamćenju i po neprofesionalnom ponašanju kada je kao jedan od urednika i voditelj Dnevnika HRT-a za vrijeme prikupljanja potpisa za referendum o braku iznio tvrdnju da se potpisnici zahtjeva za raspisivanjem referenduma zalažu za „homofobnu izmjenu Ustava“.

Uz Šprajca se vežu neki od najsramotnijih najmanipulativnijih priloga koji su ikad prikazani u Hrvatskoj, a kojih se ne bi postidili ni KOS-ovi obavještajci.

Izdvajamo sljedeće:

  • redovno vrijeđa sve vezano za domoljublje
  • na Dnevniku HRT-a podlo montirao razgovor predsjednika Tuđmana i Dedakovića tako da izgleda da je Tuđman izdao Vukovar

Poslušajte jedan od najsramotnijih priloga koji je emitiran na HRT-u u režiji Hrvoja Zovka i Zorana Šprajca

  • Thompsona je prozvao “pastirskim pjevačem” a njegove slušatelje “ustašofilima”
  • 2017. godine je bio jedan od predvodnika medijske hajke na Luku Modrića
  • U RTL Direkt-u prilog iskapanja žrtava komunista u gračanima najavio kao da se radi o “leševima okupatora i domaćih izdajnika”
  • Od čovjeka koji je ismijavao Capaka i Beroša postao je njihov “glasnogovornik”
  • ismijavao je uspjeh Vatrenih Kataru što možete pogledati u video prilogu OVDJE
  • Za kraj podsjećamo da je “utjecajni novinar” Zoran Šprajc , kako kako ga je nazvao predsjednik  Milanović, bio i gost u Klubu u Slovenskoj 9, vlasništvo uhićenog šefa JANAF-a Dragana Kovačevića.

U normalnoj državi ovakvom novinaru više ne bi bilo mjesta u ozbiljnim medijskim kućama, ali ovo pokazuje i kakva je trenutna medijska i politička scena u Hrvatskoj.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button