Izbor uredništva

Pogledajte jedan od najsramotnijih priloga koji je emitiran na HRT-u u režiji Hrvoja Zovka i Zorana Šprajca

U ovom prilogu donosimo videozapis koji potpuno razgolićuje novinare Zorana Šprajca i Hrvoja Zovka te namjere i svrhu priloga o Vukovaru prikazanom u Dnevniku HRT-a 2011. godine u prigodi dvadesete obljetnice pada Vukovara u ruke JNA i četnika, a nakon čega su nad braniteljima i civilima uslijedili stravični, nezamislivi zločini.

Nebrojeno je primjera kada su se pod krinkom novinarskih sloboda hrvatskoj javnosti plasirale najvulgarnije krivotvorine, kako bi se ta javnost okrenula protiv istine i vlastitog političkog opstanka. Najeklatantniji primjer možda su suđenja hrvatskim generalima gdje su krivokletnici nagrađivani predsjedničkim funkcijama,a heroji Domovinskog rata, kao i sam rat uostalom, proglašeni djelom zajedničkog zločinačkog poduhvata. Takve sustavne podvale nazivaju se, ne samo u stručnoj literaturi, specijalnim ratom.

Zoran Šprajc jedan je od najcjenjenijih “novinara” u Hrvatskoj i urednik jedne od najgledanijih informativnih emisija u Hrvatskoj . Šprajc je više puta svojom “profesionalnošću” izazvao zgražanje dijela javnosti koja je, naspram prosjeka, ipak malo bolje upućena u zbivanja koja su bila predmet podmetanja. Ovaj uradak je potpuno na tragu KOS-ovih konstrukcija iz devedesetih, i to na račun hrvatske svetinje i najveće žrtve, grada Vukovara.

Drugi akter i autor ovog manipulativnog priloga je Hrvoje Zovko, sadašnji predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

Osim po ovom uratku , Zovko je poznat po još nizu incidenata koji se vežu za njega. Navodno je Zovko uoči izricanja presude Anti Gotovini i Mladenu Markaču, imao već pripremljen “film  o Gotovini kao zločincu, o ‘Oluji’ kao zločinu pa je u studiju najednom nastala tuga i nevjerica nakon pravorijeka suca Merona kada je izrečena oslobađajuća presuda. 2015. godine sud je presudio u korist Hrvoja Zovka protiv Glasa Slavonije I Ivice Šole koji je objavio navedenu vijest jer je informacije koje je objavio dobio u ”formi trača te nije provjerio jesu li istinite”. Ivica Šola je u svojstvu svjedoka na sudu kazao kako je te informacije dobio redom od novinara i tadašnjih kolega Hrvoja Zovka: Hloverke Novak SrzićOzane Bašić i Tončija Kunjašića.

Da je HRT doista imao najavljeno ekskluzivno prikazivanje dokumentarnog filma Hrvoja Zovka o generalu Anti Gotovini na dan presude (koji srećom ipak nije prikazan) bilo je vidljivo i na stranicama HRT-a.

Neizrezan razgovor , bez montaže Zorana Šprajca (ex Jovanović) i Hrvoja Zovka možete pogledati u nastavku kao i njihov očiti pokušaj manipulacije:

U normalnoj državi ovakvim novinarima više ne bi bilo mjesta u ozbiljnim medijskim kućama, ali ovo pokazuje i kakva je trenutna medijska scena u Hrvatskoj.

To je najbolje opisala Karlina Vidović Krišto na tribini HND o novinarstvu u Hrvatskoj i objašnjava kako su main stream mediji postali megafoni laži.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button