Izbor uredništva

Tko su članovi Znanstvenog savjeta koji su ograđuju od Lauca? Imaju li isti ikakve veze sa Zakladom Billa Gatesa?

Dio članova Znanstvenog savjeta za covid-19 uputio je jutros vladi otvoreno pismo u kojem se ograđuje od brojnih izjava Gordana Lauca, koji je i sam član tog tijela.

Tko stoji iza znanstvenika koji se ograđuje od dr. Gordana Lauca, pogotovo njegove izjave da cjepivo slabo štiti od zaraze.

Otvoreno pismo potpisalo je petero članova Savjeta – Andreja Ambriović Ristov, Branko Kolarić, Igor Rudan, Nenad Ban i Petra Klepac, donosi portal paraf.hr.

“U potpunosti se ograđujemo od svih istupa prof. dr. sc. Gordana Lauca o pandemiji COVID-19 od ljeta 2020. godine do danas”, stoji u pismu.


“Pritom, posebno se ograđujemo od njegovih poruka ili insinuacija gdje proglašava pandemiju na bilo koji način završenom, tvrdi da postoje okolnosti u kojima se “bolje” zaraziti, relativizira učinkovitost epidemioloških mjera i potrebu za njihovom primjenom, preporučuje cijepljenje samo osobama starijima od određene dobi, ili insinuira da u Hrvatskoj postoji bilo kakav oblik povezanosti povećane smrtnosti stanovništva sa cijepljenjem”, navodi se u otvorenom pismu petoro znanstevnika od kojih su svi, gle čuda, radili ili rade u institucijama koje financijski podupire Zaklada Melinda & Bill Gates, kao i brojne druge farmaceutske kompanije.

Istovremeno su svi oni žestoki zagovaratelji najdrastičnijeg lockdown-a, masovnog testiranja i procjepljivanja odraslih i djece, kao konačnog rješenja pandemije Covida 19.

No, KRENIMO REDOM:

Prof. Igor Rudan

Član Znanstvenog savjeta Vlade RH,  koji se ne slaže s dr. Laucom je prof. Igor Rudan. On radi kao profesor na Sveučilištu u Edinburgu.

I gle čuda, i tom je sveučilištu Zaklada Melinde i Billa Gatesa donirala značajan novac. Prije točno tri godine, zaklada osnivača Microsofta i njegove supruge Sveučilištu u Edinburgu donirala je nevjerojatnih 40 milijuna dolara (28 milijuna britanskih funti) za istraživanje genetski modificiranih usjeva, o čemu su pisali tamošnji mediji,

Tko su članovi Znanstvenog savjeta koji su ograđuju od Lauca? Imaju li isti ikakve veze sa Zakladom Billa Gatesa?
www.crodex.net

Dr. Petra Klepac

U Znanstvenom savjetu vlade sjedi i dr. sc. Petra Klepac sa Londonske škole za higijenu i tropsku medicinu. Navodi kako se tamo bavi kontrolom infekcijskih bolesti i sl. I ona se ograđuje od Laucovih tvrdnji da cjepiva loše štite od zaraze.

Upravo je njezinom fakultetu Zaklada Melinde i Billa Gatesa uplatila 40 milijuna dolara za borbu protiv malarije. O tome piše na web stranicama Zaklade.

Prof. Nenad Ban

Jedan od onih koji se u Hrvatskoj zalažu za najstrože mjere, radikalno oprečne onom što propagira dr. Lauc,  je i prof. Nenad Ban. On radi kao profesor molekularne biologije i biofizika na institutu ETH Zürich. I on je član Znanstvenog vijeća Vlade RH koji se ograđuje od Lauca.

Zanimljivo je da se istog znanstvenika i njegove savjete ne može naći u švicarskim medijima.

No, zato se može pronaći da su institutu gdje Ban radi Melinda i Bill Gates donirali nešto manje od milijun dolara.

Uz ovo troje znanstvenika- apelista, tu su i dvoje domaćih, koji rade u Hrvatskoj – Andreja Ambriović Ristov sa instituta Ruđer Bošković i Branko Kolarić, profesor sa Medicinskog fakulteta u Rijeci.– To je naša znanost u 21. stoljeću. Pet znanstvenika, od kojih nam jednog čak i lažno predstavljaju kao ‘člana Britanske akademije znanosti’ (Nenad Ban, op.a), koji u 20 mjeseci krize nisu napravili baš nikakve korisne analize (o modelima da i ne govorimo), iako im je navodno baš to polje ekspertize,šalju još jedno uvrijeđeno pismo, nakon dugotrajnog i neuspješnog političkog aktivizma bez ikakvih kvalifikacija. To su uvrijeđeni lokalni opozicijski političar, ekspertica za vakcine koja ne zna da mRNA nisu vektorska, te 3 strana agitatora”, komentirao je pismo Plenkoviću u kojem se petero članova Znanstvenog savjeta ograđuju od dr. Gordana Lauca.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button