Domovina

U zagrebačkoj Dubravi se prisjetili ubojstva širokobrijeških franjevaca i puka

U organizaciji Franjevačkog samostana u zagrebačkoj Dubravi i Zavičajne zajednice Široki Brijeg (ZZŠB) u Zagrebu je u ponedjeljak, 7. veljače, obilježena 77. obljetnica stradanja franjevaca i puka kao “Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk Širokog Brijega” u crkvi Bezgrešnog začeća BDM.

Misu je predvodio Tonči Matulić, v.d. Pročelnika Katedre moralne teologije na Katoličko bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, uz koncelebraciju trinaestorice svećenika. Zbor franjevačkih bogoslova svečano je pjevao tijekom cijelog misnog slavlja.

Matulić se osvrnuo na nemile događaje u veljači ’45 na Brijegu i cijeloj Hercegovini u Drugom svjetskom ratu te objasnio da nijedna ideologija ne može zatrti vjeru i Božju volju i da Evanđelje poziva na oprost.

“Naša je dužnost znati imena nalogodavaca i izvršitelja zločina, kao i same zločinačke ideologije, ali isto tako naša je dužnost oprostiti ubojicama jer nas na to poziva Gospodin naš Isus Krist”, rekao je.

U zagrebačkoj Dubravi se prisjetili ubojstva širokobrijeških franjevaca i puka
www.crodex.net
Snimka zaslona Youtube

Prije svečanog blagoslova domaćin fra Svetozar Kraljević, gvardijan Franjevačkog samostana u Dubravi, uputio je riječi hrvatskim braniteljima, svećenicima, pjevačima, časnim sestrama, Zavičajnoj zajednici Široki Brijeg na suorganizaciji te vjernicima podrijetlom iz Širokog Brijega, Hercegovine, ali i mnoštvu Zagrepčana prijatelja Širokobriježana i štovatelja pobijenih širokobrijeških fratara i puka.

Zbog epidemioloških mjera nije održano tradicionalno druženje u dvorani samostana nakon svete mise.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
direktno.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button