Domovina

SKOKO: S Milanovićevim istupom teško se ne složiti

Današnji polusatni istup predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, u kojem je dodatno pojasnio svoje nedavne izjave vezane uz genocid u Srebrenici i ubojstvo obitelji Zec, komentirao je na svom Facebook profilu profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti i stručnjak za odnose javnošću Božo Skoko.

–S današnjim “popravnim”, istupom predsjednika Milanovića, koji je bio strukturan i argumentiran, čak i uz neke zajedljive komentare, teško se ne složiti. Nakon ovoga, po pitanju slučaja Zec, mogu se s njim ne složiti jedino licemjeri ili oni koji će mu u svemu tražiti “dlaku u jajetu”. Nekada je za zdravlje hrvatskog društva i relaksiranje odnosa, stvari nužno nazvati pravim imenom. Milanović to pokušava činiti, iako se nažalost mnogi to ne usude zbog ovog ili onog razloga. Tim više što se oko nas nalazi previše licemjerja, dvostrukih mjerila, nametanja stereotipa i krivotvorenja činjenica… – napisao je Skoko u svom komentaru današnjeg Milanovićeva istupa pred medijima te dodao:

Dapače, činjenice često ustuknu pred dojmom. Pravo pitanje je – je li Milanović u tome uspješan? Da predsjednik ima više takta i primjereniji način komunikacije cijelo vrijeme, odnosno da katkad izgovori koju rečenicu manje, više bi ga se slušalo, forma mu ne bi odvlačila pozornost od sadržaja. A mogao bi odigrati i važnu ulogu u razbijanju tabua i demistifikaciji “svetih krava”… Uostalom, ima on i dobrih rezultata na tom području, izuzmemo li nekoliko pretjerivanja./HMS/

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button