DomovinaVideo

(Video) Marin Miletić: Novinari pod pritiskom svojih gazda lažu i obmanjuju. A danas sam im poručio…

U Hrvatskom saboru sam sve sasuo u lice gospodara sjena i obmana. Novinari pod pritiskom svojih gazda lažu i obmanjuju.

Svaka poruka, emisija, videoigra, film, program, posebice oglas ili reklama, konstruirani su, zamišljeni i načinjeni s određenom svrhom i namjerom (manipulirati, zabaviti, informirati, prodati). U današnjem svijetu medije primarno pokreću interesi kapitala, posla i profita. Ne vrijedi to samo za oglašavanje, već i za zabavni i informativni program.

Posebno važna funkcija medija je prezentiranje informacija o radu vladajućih, kao i širenje informacija od globalnog značenja. U tom smislu, moguću opasnost zlouporabe predstavlja direktno ili indirektno manipuliranje javnim mnijenjem putem medijske kontrole, odnosno medijska sprega s političarima. Mediji su posrednici između vlasti i javnosti, te kao takvi trebali bi osigurati objektivan i istinit prikaz svih informacija kako bi educirali javnost o pitanjima od javnog interesa.

Trenutno, gdje god se nalazili, kao pojedinci i kao društvo prolazimo kroz jedno vrlo zahtjevno razdoblje. Manipulacije, prijetnje sa svih strana, ograničavanje slobode i oduzimanje osnovnih ljudskih prava i širenje straha postali su naša svakodnevnica. U današnje vrijeme sve se češće susrećemo s raznim oblicima manipulacije pa smo tako ponekad sami svjedoci i žrtve iste.

U pravom smislu te riječi manipulacija znači rukovođenje ili baratanje određenim predmetima pomoću pomagala. Ali u prenesenom smislu manipulacija znači vješto varanje, spletkarenje, pri čemu se ideje ljudi ili događaji instrumentaliziraju, koriste kao sredstva za određene skrivene i često nepoštene ciljeve. Najveći uspjeh manipulacije je kada ona postane nevidljiva.

Marin Miletić u Hrvatskom saboru oštro kritizirao medije

Saborski zastupnik iz redova Mosta Marin Miletić u Hrvatskom saboru je potpuno razotkrio medije u Hrvatskoj. Na ovaj njegov govor, koji prenosimo u cijelosti, uistinu nemamo što dodati:

“U Hrvatskom saboru sam sve sasuo u lice gospodara sjena i obmana. Novinari pod pritiskom svojih gazda lažu i obmanjuju.

A danas sam im poručio: meni ne trebaju. Mene je oslobodio moj Gospodin Isus Krist. Meni ne treba niti politika niti parlament. Ja ću napraviti što je moje poslanje. A istinu ću govoriti makar ostao – sam”.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button