Izbor uredništva

Kontroverzni redatelj Dalibor Matanić zlostavljao mnoge žene!?

Regionalna filmska zajednica već tjednima bruji o slučaju Dalibora Matanića, kontroverznog hrvatskog redatelja svoje generacije, koji je u ožujku ostao bez posla na velikoj europskoj seriji, kampanje za jedan ženski časopis te predizbornog angažmana za vodeću hrvatsku političku stranku, a sve nakon što su do njegovih producenata došle priče žena koje je seksualno uznemiravao.

Večernji list zadnjih je tjedana razgovarao s velikim brojem žrtava Matanićeva nametljivog i uznemiravajućeg ponašanja koje su odreda ogorčene zavjetom šutnje koja se oko svega stvarala, pogotovo od istaknutijih hrvatskih feministica i ženskih časopisa koji su za sve već jedno vrijeme znali. Njegovo pojavljivanje na naslovnici jednog časopisa s pjevačicom, voditeljicom i aktivisticom Idom Prester uz poruku da je “dosta šutnje o nasilju nad ženama” mnogima je bilo kap koja je prelila čašu i u svojoj su okolini sve otvorenije počele govoriti o vlastitim neugodnim iskustvima s redateljem.

Navedeni slučaj je komentirao i novinar Marin Vlahović:

”Dalibor Matanić je filmski redatelj koji je karijeru i egzistenciju izgradio na stereotipima o zadrtim i nasilnim Hrvatima, posebno vjernicima i braniteljima koje je pretvarao u negativce što tlače i maltretiraju žene i seksualne manjine.

Sada se otkrilo da je taj isti Matanić, miljenik ljevice i redovni korisnik sredstava iz javnog proračuna za snimanje protuhrvatskih treš filmova, zapravo i sam zlostavljač koji je godinama seksualno uznemiravao brojne kolegice. ”

”Matanić je napokon i sam to danas priznao, ali tek nakon što je cijelu priču otkrio Večernji list. Napasnik piše da je bio pijan i drogiran, pa to valjda umanjuje njegovu odgovornost. Pratite kako će ga lijevi i mainstream mediji indirektno braniti, jer već su krenuli s izmjenama naslova i ublažavanjem kvalifikacija. Kakvo licemjerstvo i dvostruki standardi. Gadljivo…”

Dodajmo i da se na Večernji list ovih se dana vršio velik pritisak da se ova priča ne objavi.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button