Domovina

Je li Ustavni sud iznad hrvatskog naroda?

Nikola Grmoja je na svom facebook profilu komentirao skandaloznu odluku Odboru za Ustav predvođena Pupovcem i Bačićem koji su na ocjenu ustavnosti Ustavnom sudu poslali oba referendumska pitanja i ono zakonodavno o ukidanju Stožera i covid potvrda, ali i ono ustavotvorno kojim se onemogućuje da o ljudskim pravima i slobodama odlučuje Stožer ili vladajuća većina.

”Vladajuća većina u Odboru za Ustav predvođena Pupovcem i Bačićem je odlučila da se na ocjenu ustavnosti Ustavnom sudu pošalju oba naša referendumska pitanja i ono zakonodavno o ukidanju Stožera i covid potvrda, ali i ono ustavotvorno kojim onemogućujemo da o ljudskim pravima i slobodama odlučuje Stožer ili vladajuća većina. Mi smo predložili da se što žurnije, a najdalje od kraja rujna 2022. raspiše referendum za oba referendumska pitanja, ali to vladajući nisu željeli prihvatiti. Naše referendumske inicijative nisu referendumi o prošlosti nego o budućnosti jer želimo spriječiti da ikada više nekolicina ljudi voluntaristički zbog iste ili slične situacije kakvu smo imali oko ove epidemije uskraćuje naša ljudska prava ili slobode.

Zbog ove skandalozne odluke slanja ustavotvornog pitanja na ocjenu ustavnosti zatražili smo izuzeće predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića zbog njegove skandalozne i protuustavne izjave da narod ne može odlučivati o promjeni Ustava na referendumu. Oni izgleda misle da je Ustavni sud kojeg su skrojili trgovinom SDP i HDZ iznad hrvatskog naroda.

Mi znamo da po Ustavu vlast proizlazi i pripada narodu i narod može na referendumu donijeti potpuno novi Ustav jer bi inače izabrani predstavnici naroda imali veća prava od samog naroda! Ova današnja sjednica Odbora za Ustav je povijesna jer su se na njoj sukobila dva pogleda na uređenje hrvatskog društva. Prvi je onaj HDZ-ov i SDP-ov po kojem nad narodom stoji Ustavni sud i onog našeg mostovog koji je upisan i u hrvatskom Ustavu, a prema kojem narod ima suvereno pravo uređivati Hrvatsku kako misli da je to potrebno i ispravno. Iz naroda, za narod!” naveo je Grmoja.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button