DomovinaVideo

JE LI OVO POČETAK KRAJA? Pogledajte (zapravo poslušajte) kako su Plenkovića dočekali Splićani.

Premijer Andrej Plenković svečano je u ponedjeljak navečer u splitskoj Spaladium Areni otvorio 35. Europsko vaterpolsko prvenstvo, najveći sportski događaj ove godine kojemu je Hrvatska domaćin. Publika ga je izviždala. Nakon što je voditeljica najavila Plenkovića, publika u Spaladium Areni glasno je izviždala premijera koji je prvenstvo proglasio otvorenim.

Na prvenstvu će se do 10. rujna kroz 92 utakmice za naslove europskih prvaka boriti 16 muških i 12 ženskih reprezentacija, a Split je bio domaćin europskog vaterpolskog prvenstva i daleke 1981.

“Ovo je drugo europsko prvenstvo koje se održava u ovom gradu sporta i olimpijaca, jedinstvenom gradu sportskih talenata i uspjeha. Vaterpolo je jedan od najtrofejnijih hrvatskih kolektivnih sportova, a veliki doprinos tome dali su tijekom proteklih godina brojne igrači iz splitskih klubova Jadrana, POŠK-a i Mornara. Nadamo se da će naši vaterpolisti biti opet u samom vrhu, nadamo se i da će osvojiti zlato, a jednaki uspjeh želim i našim vaterpolisticama”, kazao je premijer Plenković, a u njegovoj pratnji je bila i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

U videu pogledajte (zapravo poslušajte) kako su ga dočekali Splićani.

CRODEX.NET

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button