Zanimljivosti

“Junak kontraprosvjeda” Šimun Cimerman već je od prije poznat po oskvrnuću Zavjetne crkve Sveta Mati Slobode

“Junak kontraprosvjeda”, tako Jutarnji list tepa nekadašnjem vaterpolistu Šimunu Cimermanu koji je tijekom muške krunice na Trgu bana Jelačića u Zagrebu izveo svoj performans.

Cimerman se inače “proslavio” krajem 2020. kad je s Marijem Valentićem upao sa spravama za vježbanje u crkvu Svete Matere Slobode u Zagrebu i vježbao pred svetohraništem.

Cimerman je svojom pojavom, odjeven u kratke hlačice i majicu bez rukava, te noseći transparent na kojem piše: ”Dragi ljudi plemenitih namjera, molim vas da svoje molitve uputite i muškarcima koji izazovnim odijevanjem one drugotne nastale od rebra tjeraju na blud”, postao ”herojem” dijela ljevičarskih medija.

Cimerman je tim transparentom parafrazirao jednu od nakana muške krunice koja se svake prve subote u mjesecu održava u više hrvatskih gradova.

Ovaj bivši vaterpolist ironično je, nakon performansa koji su prigrlili prosvjednici protiv muške krunice na glavnom zagrebačkom trgu, kazao da se htio priključiti muškarcima koji mole sa svojom nakanom, no da nije uspio te je završio kod ovih drugih.

Vježbanje u crkvi

Cimerman, koji inače organizira trail utrke, “proslavio” se u prosincu 2020. kada je u vrijeme zatvaranja teretana i zabrane održavanja sportskih treninga protiv ekstremnih korona mjera koje je donijela Vlada, tj. famozni korona stožer, protiv toga nije prosvjedovao pred Vladom RH već u zagrebačkoj crkvi Svete Mati Slobode.

Tada je s Marijem Valentićem, profesorom kineziologije i nekadašnjim glumcem upao sa spravama za vježbanje u spomenutu crkvu te ju tako oskvrnuo.

Valentić i Cimerman su sprave za vježbanje stavili ispred svetohraništa, gdje se vjernici prije mise poklone Kristu, te su pred svetohraništem izvodili sklekove i druge vježbe kao da je riječ o teretani, a ne bogomolji. Treća je osoba sve snimala.

Tadašnji župnik don Damir Stojić upad u crkvu prijavio je policiji, a Mario Valentić se osobno došao ispričati don Damiru. Don Damir je prihvatio ispriku i objavio zajedničku fotografiju poručivši da je dobio novog prijatelja.

Cimerman je tek naknadno objavio svoju ispriku koju je uputio vjernicima, crkvi Svete Matere Slobode ali i Mariju Valentiću jer ga je na  ”blef obradio” da sudjeluje u protestu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button