Domovina

Je li HND-ova ”obrana” Dežulovića najveća sramota modernog hrvatskog novinarstva?

Index-ovo novinarstvo i novinarstvo Jutarnjeg lista novo dno hrvatskog novinarstva.

Zamislite da netko napiše za Jasenovac, Srebrenicu ili, ne daj Bože, Auschwitz, ono što je Dežulović napisao za Vukovar? Bili i tad prošlo objašnjenje kako je psovanje tih žrtava opravdano jer netko misli kako ih se zloupotrebljava?

Nije simbolika Vukovara Hrvatskoj bilo što . Toliko je važan i velik da je suvišno uopće pisati što je Vukovar Hrvatskoj.

Nije Vukovar samo važan Hrvatima u Hrvatskoj. Vukovarsku tragediju danas obilježavaju čak i Srbi u Hrvatskoj. Srbi koji su se borili u obrani Vukovara. Obilježavaju je čak i neki Srbi u Srbiji.

Stoga nije Vukovar tako malen i tako ideologiziran da bi postao tek puki desničarski simbolički punkt Hrvatske. piše poskok.info.

Štoviše on je antifašistički punkt. U njemu se branio antifašizam. Nikakve desne ideologije se u njemu nisu branile. Tamo se branilo pravo na život, na slobodu. Pa je prema tome njegova simbolika daleko šira od puke simboličke utvrde hrvatske desnice što nam hoće reći Index i Jutarnji.

Sramotni naslov iz Jutarnjeg lista

Logično je stoga zaključiti da su na naslov “Jebo vas Vukovar” napisan od nekakvog novinarskog jazavca , režimskog pisca globalnog nihilističkog režima jednako poludjeli hrvatski ljevičari kao i hrvatski desničari.

Stoga je Index-ovo novinarstvo i novinarstvo Jutarnjeg lista novo dno hrvatskog novinarstva.

Braniti najzaštićeniju personu u Hrvatskoj skretanjem pažnje javnosti s teme što je napisano u temu “tko ga napada” , makar to bilo i u slučaju pišanja po Vukovaru je dno novinarstva u Hrvatskoj.

Dno u kojem jedno dno štiti drugo dno.

Prošlo je par dana od brutalne uvrede simbola rata Hrvatskoj. Brisanja od pod Hrvatske.

Cijela novinska društva ne bave se ovom činjenicom, čak i književna društva. Ugledna su to društva navodnih antifašista. Kojima ne smeta što se sva antifašistička simbolika preko Indexa i Jutarnjeg isporučuje desničarskom punktu.

Njima nije sporan niti naslov niti zadnji pasus teksta. U kojem decidno autor piše sljedeće:

”Jebo vas posebni domovinski pijetet. Jebale vas kolone sjećanja, posmrtni marševi i počasni plotuni. Jebali vas plastični lampioni, plastični vijenci i plastične krizanteme. Jebale vas komemoracije, rekvijemi i mise zadušnice. Jebale vas minute šutnje, dani žalosti i noći svijeća. Jebali vas nogometni memorijali, domoljubni recitali, vukovarski arzuhali i navijački murali. Jebo vas Vukovar.

Jebala vas smrt.

Pročitajte ponovno zadnju rečenicu ovog pasusa, “Jebala vas smrt”, stavite se u kože majki i očeva čiji je netko tamo ostavio život te probajte ovu rečenicu “Jabala vas smrt” shvatiti na “neki dublji način”.

Ide li? Ne ide naravno.

Svi su se upregli dokazati da Boris nije ništa pogriješio i da on tako nije mislio. 

O čemu se radi? Kakvim posebnim čarima je taj lik zaslužio ovoliko “razumijevanje”?

Imaju li drugi građani Hrvatske ne slagati se s tim? Ima li Hrvat uopće pravo reći da ga ovo boli i vrijeđa ili je on nužno primitivan, jadan , desničar i nazadan ako smatra da ovo može napisati samo ljudska bijednost? pišu na poskok.info.

Cijeli članak možete pročitati na poskok.info.

Podsjećamo i HND je subotu priopćio da najoštrije osuđuje “javni i institucionalni linč” kojem je danima izložen novinar Boris Dežulović zbog teksta pod naslovom “Je*o vas Vukovar” objavljenog na portalu N1, u kojem, kako se ističe, ”problematizira zloupotrebu žrtve grada Vukovara u političke svrhe”. 

Umjesto da nakon ovakvog teksta Dežulovića isključe iz društva , oni staju u njegovu obranu što ne čudi kada znamo da je na čelu takvog društva Hrvoje Zovko koji je autor jednog od najsramotnijih i najmanipulativnijih priloga ikad emitiranih na HRT-u. To pokazuje do kojeg je dna došlo ”Hrvatsko” novinarsko društvo!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button