Zanimljivosti

Mislav Kolakušić: Svako od nas si treba postaviti pitanje zašto gotovo nitko ne želi brzi završetak rata u Ukrajini

Svako od nas si treba postaviti pitanje zašto gotovo nitko ne želi brzi završetak rata u Ukrajini koji bi počeo mirovnim pregovorima.

Zašto su sve oči uprte u oružje, a ne prema miru? Jedan od mogućih odgovora je da je svaki rat izvor enormne zarade i stjecanja moći od strane pojedinaca koji upravljaju korporacijama.

Rat koji se vodi na relativno ograničenom prostoru, a ima posljedice za gotovo cijeli svijet, je idealan rat u svijetu korporacija.

Veliki broj država danas troši milijarde eura na nabavku oružja koje jučer nisu uopće imale namjeru kupiti. Možemo reći da je rusko ukrajinski rat ostvarenje sna vlasnika vojne industrije. Ukrajina i BlackRock su ugovorili obnovu Ukrajine nakon rata. S obzirom da je BlackRock vlasnik i vojne industrije, a biti će vlasnik i industrije obnove, što duže traje rat i veća su razaranja, to je veća zarada i tijekom rata i još veća nakon rata. I oružje i rat i obnovu plaćaju građani EU i Hrvatske.

Sve do zadnjeg centa izvući će se iz naših džepova putem postojećih poreza, novih poreza i drastičnog povećanja cijena svih roba i usluga. Ne postoji plaćanje od strane vlada pojedinih država jer vlade nemaju svoj novac već isključivo raspolažu novcem građana bez da ih išta o tome pitaju i ikome za to raspolaganje odgovaraju.

Izvor: Građani za Mislava Kolakušića/Facebook

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button