Domovina

Ivan Penava se ogradio od izjava Velimira Bujanca

”POTPIRIVATI NEPRODUKTIVNE SUKOBE SA STRANKAMA VRLO SLIČNIH STAVOVA ZA DOMOVINSKI POKRET JE NEPRIHVATLJIVO!” napisao je predsjednik DP-a Ivan Penava u današnjoj objavi na Facebooku.

”Vezano za objavu gosp. Velimira Bujanca u povodu gostovanja g. Marjana Pavličeka, predsjednika stranke ”Hrvatski suverenisti” u emisiji ”Nedjeljom u 2” na HRT-u prisiljeni smo reagirati i objaviti da izneseni stavovi ne predstavljaju stavove Domovinski pokret.

Osim dugogodišnje uspješne suradnje sa strankom ”Hrvatski suverenisti” na lokalnoj razini Grada Vukovara službeni stav ”Domovinskog pokreta” na nacionalnoj razini je da gradimo i njegujemo partnerske odnose prema svim akterima sličnih svjetonazora što svojim radom i međusobnom podrškom u Hrvatskom saboru i činimo.

Ovakvi istupi su suprotstavljeni tom cilju i samim time štete Domovinskom pokretu. U trenutcima kada Republika Hrvatska masovno gubi stanovništvo, inflacija i korupcija ugrožavaju životni standard građana, a Banovina i Zagreb još uvijek nisu obnovljeni, potpirivati neproduktivne sukobe sa strankama vrlo sličnih stavova za Domovinski pokret je neprihvatljivo.” napisali su u priopćenju iz Domovinskog pokreta.

Ranije danas se na svom FB profilu oglasio Velimir Bujanec koji je na kranje neprimjeren način komentirao današnje gostovanje Marijana Pavličeka u emisiji Nedjeljom u 2:

”OBVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA: Dobra i potrebna stvar, al’ samo kad ga zagovaraju oni, koji ga nisu izbjegavali – i koji ne piju vodu iz Acina korita!

Obvezno služenje vojnog roka nikad se nije smjelo ukinuti. Aktualni događaji u Europi to najbolje potvrđuju… Gore od njegova ukinuća je jedino kad ga zazivaju tzv. desničari i nazovi-suverenisti, koji su zbog “prigovora savjesti” ili osobnog komoditeta – umjesto puške, u ruke uzimali školsku kredu ili odijevali uniforme medicinske braće i sestara…

Zapravo; jedina parlamentarna stranka koja dosljedno, s punim pravom, stvarnim iskustvom i ponajprije velikom čašću, može zagovarati obvezno služenje vojnog roka je – Domovinski pokret. Za one, koji možda nisu znali; deset članova Predsjedništva DP-a bili su dragovoljci Domovinskog rata, a ovi što piju vodu iz Acina korita – i nedjeljom u dva pljuju po Pokretu koji ih je uveo u Sabor, vjerodostojni su koliko i njihov fejk referendum protiv eura, loše odglumljena kritika Plen Kim-una s kojim poskrivečki pregovaraju ili neformalno koaliranje sa SDSS-om, kojem su tajni partneri u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

PHOTO: Možete li zamisliti “ročnika” Pavličeka ili “keep-sweet” Grmoju u ovakvoj situaciji?! Kad su trebali služiti vojni rok, imali su “prigovor savjesti”. Pavliček je u ruke uzeo kredu, a Grmoja jumjesto maskirne – odjenuo svijetlo plavu uniformu! I sad takvi pozivaju mlade u Hrvatsku vojsku. Koja je uopće razlika između Pavličeka i Plenkovića ili Grmoje i Milanovića?! Zajedničko im je da puške nisu vidjeli – ni kao dragovoljci, ni kao branitelji – ni kao ročni vojnici…” napisao je Bujanec.

Crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button