Domovina

Hrvatsko novinarsko društvo nije ni Hrvatsko ni novinarsko.

Hrvatsko novinarsko društvo pretenciozno nosi to ime jer nije ni hrvatsko ni novinarsko.

Šaka jada iz tzv. Hrvatskoga novinarskog društva jučer je u Zagrebu prosvjedovala zbog smrti svoga kolege i istomišljenika Vladimira Matijanića u Splitu prije pola godine. Danima i tjednima najavljivali su ovaj prosvjed, a okupilo ih se oko 50-ak. Veći je red za mokrenje na nekome javnome WC-u, nego što je bilo sudionika.

Zagrepčani, a i svi hrvatski novinari su ih bojkotirali jer jednostavno znaju tko su prosvjednici. Ova ekipa uporno želi poručiti da je Matijanić žrtva nedjelotvornoga zdravstvenoga sustava. Ne prosvjeduju oni zbog smrti kolege (jer to su bešćutni pseudohumanisti), nego da bi dobili “argument” za svoju ključnu tezu koja glasi: “Jebeš hrvatsku državu!”

Hrvatsko novinarsko društvo pretenciozno nosi to ime jer nije ni hrvatsko ni novinarsko. Po svome političkom usmjerenju, to je više jugoslavensko, a u nekim aspektima djelovanja i otvoreno velikosrpsko tijelo jer mu ton daju novinari četničkih Novosti i njihovi istomšljenici, a poglavito im zakulisno vjetar u leđa daju “oslobodioci” Vukovara iz studenoga 1991. Po etičkim i profesionalnim standardima oni su dno dna jer promiču laž kao istinu. Ne prihvaćaju stvarnost ako se ona ne podudara s njihovim umišljajima. Zato pišaju po hrvatskoj zastavi, emitiraju montirane KOS-ove uratke, ponavljaju povijesne inverzije i velikosrpske klevete na račun Hrvata te nostagično nariču za režimom koji je masovno ubijao Hrvate… Pokojni Matijanić bio je tipičan izadanak ove sramotne klateži.

U podlozi njegova i njihova razmišljanja i djelovanja bila je i jest sirova mržnja prema Hrvatskoj. Hrvatska je kriva jer im je za sva vremena uništila voljenu “otadžbinu”. U svakomu od nas koji smo dobili Domovinu oni vide smrtnoga neprijatelja.

S obzirom na to da je mržnja ovim apatridima vlastiti izbor, nemamo ništa protiv da im život bude i veći pakao nego što jest.

IZVOR :fb Ivica Marijačić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button