Izbor uredništva

Pogledajte kako je Matija Babić tražio da se necijepljenima uskrati bolničko liječenje, sad prosvjeduje zbog smrti svog necijepljenog novinara

Pojedinci koji su pozivali na to da se necijepljenima uskrati zdravstvena skrb sad su zgroženi time što je ona doista uskraćena njihovom necijepljenom kolegi i prijatelju. Nisu vjerojatno niti pomislili da bi se takav nehumani pristup mogao primijeniti na nekog njima bliskog. Još jednom se potvrđuje da je lako tuđim gloginje mlatiti, odnosno da je istjerivanje pravde na drugima – pogotovo onima drugog svjetonazora – nešto što se lako obije o glavu.

A upravo jedan od onih koji su tražili da se necijepljenima uskrati bolničko liječenje je i kontroverzni Matija Babić, kolumnist i vlasnik portala Index u sjeni.

“Mislim da svako ima pravo ne cijepiti se. Ali mislim da ovome i ovakvima treba odbiti bolničko liječenje”, napisao je Matija Babić na Facebooku objavu bivšeg saborskog zastupnika Branimira Bunjca koje je objavio kako je prebolio koronu a da se nije cijepio niti se misli cijepiti.

Da stvar bude bolja, sam (necijepljeni) novinar Matijanić pisao je tekstove u kojima je afirmirao stavove liječnika koji su tražili stroga ograničenja za necijepljene.

Kada su mu na kraju ti isti liječnici uskratili medicinsku pomoć, za njega je to bilo fatalno.

Neke vrijednosti i principi moraju biti univerzalni, zato se svakog čovjeka treba tretirati jednako i u svakome, neovisno o našim razlikama, prvenstveno vidjeti ljudsko biće kojemu smo dužni zaštititi ljudsko dostojanstvo. Mi često padamo na tom testu, a neke su ljude naša kratkovidnost i glupost koštale posla, zdravlja ili čak života.

Ne samo jednog čovjeka (novinara Matijanića), koji je tragično preminuo, nego i mnoge prije njega koji su nažalost jednako loše prošli dok smo mi oštrili strelice za ispucati jedni na druge. Neka svi zajedno počivaju u miru, a nama neka Bog da dovoljno mudrosti da shvatimo da nas ostrašćeni tribalizam i revanšizam vode u potpuno potonuće.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button