Izbor uredništva

Hrvatska liječnička komora zaključuje da su PCR testovi besmisleni! Pa zašto smo onda te PCR testove platili preko dvije milijarde kuna?

Jedan od najpriznatijih hrvatskih znanstvenika Gordan Lauc izložen je cenzuri od strane Faktografa.Tako je kao netočnim(”nedostaje kontekst”) ocijenjena njegova objava da su liječnici koji su bili pozitivni na PCR testiranju prenosili virus u bolnicama. Kao ”dokaz ” da Gordan Lauc iznosi ”netočne” tvrdnje Faktograf je priložio očitovanje liječničke komore koje kaže da je PCR testiranje besmisleno jer se „na PCR testu ne može nikako zaključiti, a bez korištenja i prije navedenih laboratorijskih pokazatelja, koliko je djelatnika imalo virus koji se mogao prenijeti”.

”U svom dopisu Faktografu Hrvatska liječnička komora zaključuje da su PCR testovi besmisleni, jer su previše osjetljivi pa i oni koji nisu zarazni i/ili zaraženi mogu biti pozitivni na testu (https://faktograf.hr/…/lijecnicka-komora-laz-je-da-su…/). To je istina, qPCR je iznimno osjetljiva metoda i doslovno može detektirati nekoliko molekula RNA koje ste možda udahnuli prije nekoliko minuta i ostale su zalijepljene u mukusu u vašem nosu (nos je multifunkcionalna maska razvijena tijekom milijardi godina evolucije i od virusa nam pruža fizikalnu, kemijsku i biološku zaštitu)Nažalost za te (kako HLK kaže, neinformativne, dakle besmislene) PCR testove smo platili preko dvije milijarde kuna, a izolacije i samoizolacije uvedene na temelju tih testova koštale su nas i puno više.

Zato sada nemamo novca za razne bitne stvari… Najgore je da i dalje rasipamo novac na PCR testove. Jučer smo primjerice potrošili oko 4 milijuna kuna samo za testove. Temeljem tih testova oko 2500 ljudi smo doslovno stavili u zatvor i zabranili im rad i normalno funkcioniranje, iako to što su pozitivni na testu (prema onome što kaže HLK) ne znači ništa. To je dodatno izgubljenih oko 20,000 radnih dana…Moje jedino pitanje je: ZAŠTO? Zašto u uvjetima globalne krize rasipamo milijune na nešto za što i liječnička komora u svom pisanom očitovanju kaže da nema smisla…” navodi Gordan Lauc u svojoj objavi.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button