Nogomet

Hrvatska je na Europskom prvenstvu nakon velike drame

LUDO SLAVLJE MLADIH VATRENIH NAKON DRAME JEDANAESTERACA

HRVATSKA U-21 reprezentacija je boljim izvođenjem jedanaesteraca izborila plasman na Europsko prvenstvu 2023. godine.

Nakon prvog susreta rezultat je bio 2:1 u korist Hrvatske, a identičan rezultat bio je i u Danskoj nakon 90 minuta, ali u korist domaćina. Stoga su se igrali produžeci u kojima je Hrvatska imala nekoliko odličnih prilika.

Nije hrvatska reprezentacija mogla bez maksimalne drame. Nakon 120 minuta nogometa i ruleta raspucavanja udaraca s bijele točke u kišovitom i tmurnom Vejleu, hrvatska U-21 selekcija je ipak zasluženo izborila svoje mjesto na Europskom U-21 prvenstvu iduće godine u Rumunjskoj i Gruziji.

Tijekom 90 regularnih minuta Danci su bili malo bolji, pobijedili 2:1 i tako anulirali hrvatsku 2:1 prednost iz Pule, ali nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke (5:4) hrvatska vrsta je uspjela slaviti.

Sve se, dakle, moralo završiti udarcima s bijele točke, s najviše moguće drame, kako je postao i običaj Bišćanove vrste u posljednje vrijeme. Redom su s bijele točke bili precizni Dyhr, Vušković, Gronbaek, Fruk, Jorgensen i Soldo, sve do rezultata 3:3, a potom je u četvrtoj seriji Dominik Kotarski obranio udarac Kristensena i tako se iskupio za svoju pogrešku iz 19. minute. Međutim, promašaj strijelca iz regularnog vremena, Igora Matanovića koji je s 11 metara pogodio vratnicu, ostavio je Dance na 3:3 uoči pete serije. Kotarski je zamalo obranio i udarac Madsena, no lopta je od njegove ruke ipak ušla u mrežu. Kapetan Luka Sučić je bio precizan za Hrvatsku, i tako se nastavila drama raspucavanja i nakon pete, nominalno završne serije raspucavanja jedanaesteraca. U šestoj nas je junak Kotarski ponovno oduševio fenomenalnom obranom Rossovog udarca, a Pašalić je potvrdio na najdramatičniji mogući način hrvatski veliki uspjeh, plasman na Europsko prvenstvo.

ČESTITKE!!!!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button