Ljepota i zdravlje

Hoćemo li propisati i obavezu cijepljenja protiv gripe za sve?

Cijepljenje neće zaustaviti širenje SARS-CoV-2 virusa. Cijepljenjem djece i mladih nećemo zaštiti starije od zaraze. To su znanstvene studije predvidjele, a i potvrdilo se širom Europe. naveo je Gordan Lauc u svojoj najnovijoj objavi.

”Jučer sam se cijepio protiv gripe. Mislim da je to jako važno za moje zdravlje. Cijepio sam se i protiv covid-19, jer procjenjujem da je to također važno za moje zdravlje. U normalnoj situaciji to bi trebala biti moja privatna stvar koja nikoga ne treba zanimati. Proglašavati mene antivakserom, ili herojem antivaksera može samo netko tko nije baš pri zdravoj pameti, ili je jako zločest.Međutim!

Cijepljenje protiv COVID-19 mora biti osobna odluka kojom pojedinac umanjuje vlastiti rizik za teški oblik bolesti. Sve ostalo je put u katastrofu.

Ne zaboravite:

– Cijepljenje neće zaustaviti širenje SARS-CoV-2 virusa. Cijepljenjem djece i mladih nećemo zaštiti starije od zaraze. To su znanstvene studije predvidjele, a i potvrdilo se širom Europe. Naprosto svi moramo prihvatiti da ćemo se kad tada zaraziti (imati virus u nosu), cijepili se, ili ne. Hoćemo li se razboljeti (imati simptome bolesti) primarno ovisi o stanju našeg imuniteta i zato se najvažnije fokusirati na smirivanje straha i panike, zdraviju prehranu i redovito umjereno vježbanje. Sve „mjere“, uključivo i cijepljenje mladih, neće imati gotovo nikakav utjecaj na broj teško bolesnih, već samo u određenoj mjeri na njihovu vremensku raspodjelu.

– Prema svim dosadašnjim istraživanjima ljudi koji su preboljeli covid-19 su bolje zaštićeni od cijepljenih. Njih prisiljavati na cijepljenje je besmisleno i krivo

– Analize čitavih populacija u UK i Njemačkoj potvrdile su da za djecu i mlade covid-19 nije ništa opasniji od gripe. Hoćemo li propisati i obavezu cijepljenja protiv gripe za sve?Iako je cijepljeno nekoliko milijardi ljudi, sve potencijalne rizike cijepljenja još uvijek ne razumijemo.

Prisiljavati bilo koga na cijepljenje, a posebice zdravu djecu, mlade i one koji su već preboljeli covid-19 je etički potpuno neprihvatljivo. Za to naprosto nema nikakvog znanstvenog opravdanja i može biti jedino rezultat lobiranja Pfizera kojem će ove godine ovo jedno cjepivo donijeti više od 30 milijardi Eura. Ne razumijem zašto su sa svijetle strane povijesti gdje su bili heroj koji je riješio problem pandemije (i pri tome jako dobro zaradili) odlučili prijeći na tamnu stranu povijesti samo kako bi zaradili još malo više…” napisao je Gordan Lauc.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button