DomovinaGospodarstvo

Hoće li Hrvatska doći u situaciju da nema dovoljno hrane, lijekova ili energije?

Hrvatska je ranjiva u mnogim segmentima. Ono što je najopasnije jest doći u situaciju da nemamo dovoljno hrane, lijekova ili energije.

Ostalo se može kako tako trpjeti. Tim eksperata za poljoprivredu naše stranke Promijenimo Hrvatsku narednih dana će prezentirati ključne probleme ali i rješenja. Evo npr. mlijeko je pitanje nacionalne sigurnosti; strateški proizvod a domaća proizvodnja se iz godine u godinu urušava zbog nesposobnosti Vlade i katastrofalne politike prema seljaku, selu i poljoprivredi.

Zadnji je čas da se vratimo temama od životne važnosti za sve nas.

Kako je desetkovan kravlji fond

U tri navrata su na silu i prevaru desetkovali kravlji fond. Prvo su odveli stočarima mliječne krave pod sumnjom u plućnu bolest koja uopće ne šteti ljudima ( prenosi se samo na krave, a meso i mlijeko nisu štetni ljudima). Analize mnogi nisu dobili.

Onda su stopirali izvoz mesa zbog kvrgavosti kože za koju nismo sigurni je li stvarno bila prisutna na našem području, ili je sve ostalo na pojavi na jednoj farmi u Srbiji.

I treći famozni udar na proizvođače mlijeka pojavom plijesni u sijenu. Tada su prestali otkupljivati mlijeko i velika većina mljekara je bila prisiljena prodati krave. I tako je uništena mljekarska industrija. Sve to da bi mogli uvoziti nametnute kvote iz EU.

Danas ovisimo o uvozu iz EU, a lančano to povlači i odljev radne snage u tu istu EU.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button