Izbor uredništva

HERMAN VUKUŠIĆ: PUPOVČEVO GLASILO TVRDI DA LAŽEMO I DA VODIMO HAJKU NA TRANSRODNE OSOBE!

Za one koji su slabi sa ćirilicom Pupovčevo glasilo srpske nacionalne manjine “Novosti” u svojem je zadnjem izdanju posvetilo članak i mojem prošlotjednom saborskom izlaganju o porastu transrodnih promišljanja u populaciji djece i adolescenata u RH.

Članak su nazvali “U IME HAJKE”, a u podnaslovu rekli sljedeće:

“Konzervativno-desničarski napad na transrodne osobe se odvija u trenutku dok priča iz Zambije zaokuplja domaću javnost – Pernar posvajatelje cinka zambijskim vlastima, u kampanji stigmatizacije sudjeluju i dva saborska odbora, iznose se netočni podaci, angažira propagandna mašinerija”.

Foto: Snimka zaslona

Za “Novosti” je izgleda posve nebitna činjenica da je inicijativa za ovu tematsku sjednicu od udruge “Hrvatska mati” pokrenuta još u rujnu prošle godine, kada je valjda udruga imala kristalnu kuglu u kojoj je mogla vidjeti što će se u DR Kongu i Zambiji dešavati skoro šest mjeseci kasnije.

A propos “netočnih podataka” iz sažetaka stručnog kolegija klinike na kojoj radim (a koji su u Hrvatski sabor poslani kao radni materijal) razvidno je da smo izlaganje temeljili na poremećajima uloge spola (spolnog identiteta), dijagnozi koji prema Ivani Kekin NE POSTOJI.

Podaci su točni, zadnji puta ažurirani prije dva dana i nanovo potvrđuju kako je trend transrodnih promišljanja u djece i mladih, kao i stres rodne disforije u neupitnom porastu, velikim dijelom zbog društvenog utjecaja.

Ali, ako te dijagnoze ne postoje u Zagrebu (kako to tvrde “Novosti” i Kekin), gle čuda ima ih u Splitu, gdje priznati dječji psihijatar, dr. Zoran Vujnović, uz podnaslov “PSIHIJATAR UPOZORAVA” za Slobodnu Dalmaciju prije par dana kaže sljedeće:

“Nakon epidemioloških mjera socijalne izolacije javio se značajno veći broj mladih koji imaju problema sa stjecanjem vlastitog, pa i spolnog identiteta”.

Inače, slično su primjetile i kolege sa KBC-a Rijeka, o čemu su stručnu javnost izvjestile na 8. psihijatrijskom kongresu u listopadu prošle godine.

Na kraju, ako ja osobno sudjelujem ili predvodim neku “hajku” protiv transrodnih osoba, onda je to hajka sa ciljem da Hrvatska bude “transfobna” poput jedne Švedske, najliberalnije zemlje na svijetu, a koja je nedavno (nakon istrage svojeg nacionalnog zdravstvenog odbora) drastično ograničila hormonalne i kirurške intervencije kod promjene spola u djece i adolescenata.

“Novosti” će, kako sada stvari stoje, točnost svih svojih tvrdnji i optužbi morati dokazati na sudu…

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button