Domovina

Grmoja:Nije dobar trenutak za uvođenje eura

”Pokušali smo upozoriti vladajuće kako nije dobar trenutak za uvođenje eura, ali nisu željeli slušati. Plenkovićeva ambicija je prevladala razum i argumente.” napisao je Nikola Grmoja u današnjoj objavi na Facebooku te dodaje:

”Čak dva puta smo ih pokušali zaustaviti i u Saboru, ali nažalost uz Plenkovićevu korumpiranu kliku su stali i zastupnici SDP-a i Možemo.

Odbacili su naš zaključak o odgodi uvođenja eura dva puta, a čak 117 zastupnika je glasovalo za Zakon o uvođenju eura.

Opet su kao i u vrijeme epidemije stali uz vladajuće, a protiv nas koji smo zagovarali osobne slobode i prestanak strogih epidemioloških mjera i ukidanje covid potvrda.

Pokazalo se da smo bili u pravu, kao što će se i s eurom nažalost pokazati.

Sada barem, građani Hrvatske znaju tko je na strani njihovih osobnih sloboda i kome je standard hrvatskih građana ispred nekakvih europskih ambicija. Sada barem znaju tko sluša njih, a tko strane centre moći.

Kunu od sutra mijenjamo eurom, ali ne našom voljom ni voljom naroda jer narod nitko nije ni pitao što misli. Ovo je prilika da građani shvate da je nužno izlaskom na izbore kažnjavati one koji ih između izbora ništa ne pitaju.” napisao je Grmoja.

Podsjećamo , i brojni eminentni ekonomski stručnjaci smatraju da nije pravo vrijeme za uvođenje eura pa tako financijski analitičar i profesor Neven Vidaković naglašava da je najgora stvar koju možeš sebi u životu napraviti je dozvoliti da drugi odlučuju o tvojoj sudbini, a mi na temelju potpuno krivih teza – primjerice da stabilan tečaj garantira stabilnost cijena – smo se doveli u poziciju da svi drugi odlučuju o nama. I ne samo to, nego se hvalimo da će drugi odlučivati za nas bolje nego mi.

Vidaković smatra da je euro najveće ekonomsko dostignuće ikad napravljeno, ali današnji euro je izrazito nestabilan i nema razloga da mi na sebe preuzimati tu nestabilnost.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button