Domovina

Grmoja upitao Plenkovića: “Kako se osjećate kao čovjek koji progoni nevine i štite kriminalce?”

Hrvatski sabor održat će  danas 13. sjednicu, a nakon utvrđivanja dnevnog reda, krenulo je aktualno prijepodne – vrijeme za postavljanje zastupničkih pitanja Vladi Republike Hrvatske. Očekuje se da će neka od pitanja zastupnika usmjerena prema premijeru i članovima Vlade biti vezana uz najavljeni proračun za iduću godinu, stanje u gospodarstvu kao i rastuće cijene energetika te obnovu.  Pitanja će postaviti 40 zastupnika. Prva je pitanje postavila zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov, a zadnje će nezavisna zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj.

Odmah na početku zasjedanja uslijedila je neugodnost za premijera Plenkovića kada je Nikola Grmoja postavio pitanje :

“Poštovani, prije četiri godine upozorio sam vas na prijave diplomata Sabljaka. Grlić Radman je po drugi puta udaljio Sabljaka iz službe. Visoki upravni sud je prije dva dana donio pravomoćnu presudu prema kojoj se diplomat vraća na posao nakon četiri godine”, kazao Grmoja, ustao se  i uručio presudu Plenkoviću.

“Kako se osjećate kao čovjek koji progoni nevine i štite kriminalce?”, pitao ga je potom.

“Ja ću ovo rješenje proslijediti Grliću Radmanu i on će se na to očitovati”, kazao je Plenković i dao rješenje ministru. Grmoja mu je poručio da ga neće tražiti da ponudi ostavku, te da “njegov kraj dolazi”.

https://www.facebook.com/watch/live?ref=watch_permalink&v=1060943874582389

Nakon Grmoje, predsjednik DP-a Ivan Penava je pitao premijera zašto se nije pobrinuo da hrvatsko zemljište ne ostane u hrvatskim rukama.

“Vi kao bivši HDZ-ovac koji je napravio najviše u Vukovaru je napravio zahvaljujući HDZ-u i to zahvaljujući ovoj Vladi. Da nije bilo nekih ljudi, nikad bili gradonačelnik. Hajdemo, malo zašto, zašto? Bivši vlasnik Agrokora uručio nam je bankrotiranu kompaniju. Kompanija je Tko je doveo Ruse? Jesam ja potpisivao u Moskvi sporazum ili je bivši vlasnik? Za vrijeme koje vlade? Pitajte SDP-ovce. Nema tog mađioničara koji može znati što bi se dogodilo s transakcijom koja se događa u Rusiji, to ne može niti jedva Vlada pa ni naša”, kazao je Plenković.

“Kad sam vas ja podržavao, vi ste obećavali vratiti INA-u. Što se u međuvremenu dogodilo, to vi znate? Jedna tvornica šećera ima tradiciju dužu od 120 godina. Preživjela je Drugi svjetski rat i Domovinski, ali vas nije”, odgovorio je Penava premijeru.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button