Domovina

Škoro zatražio registar agresora! Citirao je Boru Čorbu: ‘Danas svaka stoka nađe dva svjedoka!’

Miroslav Škoro gostovao je u Točki na Tjedan N1 televizije gdje je rezimirao svoj ulazak u politiku. Premda ga mnogi nazivaju gubitnikom, nakon predsjedničkih, parlamentarnih i izbora za gradonačelnika Zagreba, Škoro se s time ne slaže.

“Odlučio sam ići u politiku, ušao sam u to svojom voljom. U toj političkoj utakmici sam se natjecao za predsjednika države, i da, naravno da sam imao volju to napraviti, ali s oko 24 posto, to nije bilo dovoljno za drugi krug. Nakon toga smo krenuli u parlamentarnu borbu, osvojili smo 16 mandata. Svi smo mi htjeli biti pobjednici u tim izborima.

Međutim, politička scena je takva kakva je, 16 mandata nakon nekoliko mjeseci postojanja stranke je dobar rezultat. Kad je u pitanji dio oko lokalnih izbora, bilo je važno u prvom krugu izboriti se u drugom, mislim da nitko ne bi mogao pobijediti uz topničku pripremu koje je imao i podršku koju uživa.”

Škoro:‘Moja obitelj je najizoloženija’

Škoro:‘Moja obitelj je najizoloženija’

No, dodao je da žali zbog svoje obitelji.

“Mislim da obitelj niti jednog političara nije bila izložena kao moja”, naglasio je.

Traži registar ‘agresora’

S voditeljicom Natašom Božić je komentirao i koliko je Domovinski pokret “ozbiljna stranka”, a tu je Škoro upozorio na medijski tretman s kojim se suočavaju.

Kad mi govorimo o tome da je netko ukrao dva milijuna kuna, onda to ne zanima nikoga i to ne prenosi nitko. Ali, jesmo li počeli govoriti oko pozdrava ‘Za dom spremni’, e to će onda svi.  Mi to ne govorimo tako, mi se bavimo vrlo ozbiljnim temama”, odgovorio je.

Kao jedan od prioriteta DP-a u Saboru, istaknuo je za primjer, jesu zakoni o autorskim pravima, odnosno o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata. Tu je iznio zanimljiiv prijedlog, naime po uzoru na registar branitelja, smatra da bi se trebao donijeti i registar onih koji su napadali Hrvatsku kako se ne bi dogodilo da oni koji su sudjelovali u agresiji dobili prava prema spomenutom zakonu.

“Ako to nemamo, onda ne znamo tko je bio civil”, pojasnio je, a kad ga je voditeljica upitala postoji li i drugi način saznati je li netko sudjelovao ili ne citirao je Boru Čorbu: “Danas svaka stoka nađe dva svjedoka”.

Također, podržao je Ivana Penavu i njegov zahtjev da srpska i hrvastka djeca idu u iste škole. Ne vidi u čemu je problem jer, dodaje, i jedini i drugi valjda uče iste matematičke formule i da je Argentina na južnoj hemisferi.

“Živio sam u Americi dugi niz godina, u Mađarskoj, putovao sam po svijetu… Kakva je razlika u matematici srpskoj i hrvatskoj? Je li Argentina na srpskom na sjevernoj hemisferi, a na hrvatskom na južnoj? Ne kužim. Taj dio je napravljen maliciozno i tendenciozno da bi se djeca od samog početka dijelila”, zaključio je.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button