Izbor uredništva

Grmoja: PREOKRET U SLUČAJU SABLJAK

SABLJAK JE VRAĆEN NA POSAO NAKON ŠTO SU BOŽINOVIĆ I MUP UHVAĆENI U NEZAKONITIM RADNJAMA KAKO BI SE NASTAVIO SABLJAKOV PROGON

Damir Sabljak, čelični Sabljak, obični je Hrvat, i vrhunski hrvatski diplomat, bez pretjerane ambicije, imun na svaki oblik narcizma, živo zainteresiran da MVP i ljudi koji u toj instituciji služe ovom narodu svoj posao rade najbolje i da tamo sjede najbolji. Sabljak je ukratko čovjek koji je samo radio svoj posao i kojeg nisu pustili na posao u MVEP-u zbog toga jer je još prije pet godina počeo upozoravati na sumnjive i koruptivne poslove unutar sustava.

U MVEP u srpnju 2018. godine nakon što je zastupnik Mosta Nikola Grmoja govorio o tim slučajevima u Saboru i spomenuo „pismo profesionalnog diplomata“ potkrijepljeno dokumentacijom koje je stiglo na adresu predsjednika Sabora. Uslijedila je i press konferencija Mosta u rujnu 2018. – na kojoj je govorio i Damir Sabljak  – a iako on osobno nije spominjao MVEP, niti je konkretno govorio o slučajevima, pokrenuti su postupci protiv njega pred Službeničkim sudom i zabranjuje mu se dolazak na posao. Nakon pet godina agonije , čini nam se da dolazi do preokreta i da će Damir Sabljak i pravda napokon pobijediti u ovom slučaju. A nadamo se da će i odgovorni za njegov progon odgovarati!

Navedeno je komentirao zastupnik Nikola Grmoja na svom FB profilu optuživši i ministra Božinovića na nezakonite radnje.:

”U prikrivanje korupcije u našim veleposlanstvima uključili su se i ministar Davor Božinović i MUP i to kršenjem zakona i Ustava te ovjerom netočnih podataka samo kako bi zaustavili Sabljakov povratak na posao na temelju pravomoćne sudske presude.

Kada su mediji to počeli kopati (Nacional) i postavljati pitanja MUP-u dogodio se preokret u slučaju Sabljak i Damir je vraćen na posao i trenutno radi u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Neću dopustiti da ovaj kriminal prođe nekažnjeno, ni muljaže i pronevjere u našim veleposlanstvima ni Plenkovićevo i Grlić Radmanovo prikrivanje tih pronevjera, ni petogodišnji progon nevinog čovjeka kao ni policijsko asistiranje u protuzakonitim radnjama po nalogu ministra Božinovića kako bi zaštitio svog šefa Plenkovića.

Sutra u 11 sati ću ispred Ministarstva unutarnjih poslova govoriti o detaljima Božinovićevog i policijskog nezakonitog djelovanja kako bi se prikrila korupcija i nezakonito onemogućio Sabljaku povratak na posao.” napisao je Grmoja.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button