Izbor uredništva

Grmoja: Hoćete li birati Sabljakovu Hrvatsku ili Grlić Radmanovu Hrvatsku?

Gotovo 5 godina traje proces protiv diplomata Damira Sabljaka samo zato jer je razotkrio korupciju u našim veleposlanstvima. Progone ga kao zvijer, a DORH po Plenkovićevom nalogu štiti njegove drugare sa Zrinjevca. Iako ga je Upravni sud pravomoćnom presudom vratio na posao, ministar Gordan Grlić Radman ne poštuje tu presudu i ne dopušta diplomatu Sabljaku povratak na posao.

Navedeno je na društvenim mrežama komentirao saborski zastupnik Nikola Grmoja:

”Znam da vam se često čini da ova borba nema smisla. I meni se često tako čini.

Kada vidim petogodišnji progon diplomata Sabljaka koji je razotkrio korupciji i ministra koji ne želi poštovati ni pravomoćnu presudu Visokog upravnog suda o Sabljakovu povratku na posao, uhvati me malodušje i čini mi se kako za poštene ljude poput Damira u ovoj zemlji nema šanse.

Ja ipak neću odustati, dat ću sve što mogu od sebe kako bi pomogao da narod do idućih izbora barem malo otvori oči. Tada će građani moći birati žele li Sabljakovu Hrvatsku ili Grlić Radmanovu Hrvatsku.

Moći će birati između poštenja i korupcije, između istinskog domoljublja i koristoljublja, između Hrvatske jednakih prilika za sve i Hrvatske u kojoj prosperira povlaštena kasta i u kojoj se progone oni koji razotkrivaju korupciju.

A ja ću sigurno moći svaku večer zaspati mirne savjesti i nakon izbora se više posvetiti svojoj obitelji jer ću znati da sam za pravedniju Hrvatsku dao sve od sebe. Kakav god izbor građana bio.” napisao je Grmoja.

Podsjećamo ,nakon 5 godina borbe za istinu, Damir Sabljak je vraćen na posao u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Na posao ga je konačnom i definitivnom odlukom vratio Visoki upravni sud nakon godina i godina borbe koju su obilježile smicalice, laži, zloupotreba ovlasti i prikrivanje kriminala. Hrvatski građani su to platili svojim milijunima.

Sabljak je još 2016. godine podnio prijavu. Tvrdio je da ima dokaze za korupciju i trošenje proračunskog novca u veleposlanstvima RH u Washingtonu i Canberri. Po podnesenoj prijavi je udaljen iz diplomatske službe, a pravomoćnim rješenjem Visokog upravnog suda napokon je vraćen u MVEP ali ministar Grlić Radman očito ne poštuje niti odluke suda . 

Iskreno čestitamo diplomatu Damiru Sabljaku na ustrajnoj borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala i nadamo se da će tu borbu dobiti .

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button