Domovina

Grmoja podsjetio na otkrića o ”KOLEGI” Šeksu: ‘Pozivam da otvorimo arhive UDB-e i KOS-a’

U Hrvatskom saboru u četvrtak se raspravljalo o izmjenama Zakona o pravu na pristup informacijama, a u raspravi su posebno aktivno sudjelovali Mostovi zastupnici Nikola Grmoja i Marija Selak-Raspudić.

Grmoja podsjetio na Zakon o arhivima i otkriće o Šeksu

Ja bih ovdje podsjetio, a sramotno je, da nakon nekoliko dana koliko je prošlo od toga, nitko u Hrvatskom saboru o tome nije progovorio – Odbor za vanjsku politiku Europskog parlamenta je obvezao, odnosno poslao preporuku svim vladama zemalja koje su izašle iz komunizma, da otvore arhive UDB-e i KOS-a, da deklasificiraju sve te podatke. Podsjećam da je Most ovdje predložio zakon, svi ste ga jednoglasno podržali, da se ti arhivi otvore. Bili su ukupno otvoreni godinu dana, kada je HDZ, nakon što je izašao u javnost jedan dosje kojim smo došli do saznanja da je jedan od naših ustavotvoraca, Vladimir Šeks, bio operativna veza UDB-e pod kodnim imenom “Kolega”, HDZ je predložio novi zakon kojim su ti arhivi zatvoreni.

Pozivam vas sve na zajedničku akciju, Klub Mosta će to inicirati – da arhive UDB-e i KOS-a konačno otvorimo i da se ne može ovakav kriminal skrivati iza oznaka državne tajne.” – poručio je Grmoja.

CRODEX.NET

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
NAROD.HR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button