Svijet

GRAFITI RATNOG ZLOČINCA: Srbi i dalje tetoviraju Mladićev lik!Podrška mu ne jenjava i poslije doživotne presude

Grafiti s likom ratnog zločinca! Grafiti s likom osuđenog za genocid! Subotica. Središte grada… Ni jedan medij u gradu nije registrirao i objavio vijest o ovome skandalu niti je itko na javnoj sceni osudio! Znači li to da je u Subotici dopuštena afirmacija osuđenih za najteži ratni zloči.

Samo pitam…”, napisao je u petak na svom Twitter profilu Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine.

Nije ovo prvi put da se u Subotici pojavljuju grafiti u čast osuđenom ratnom zločincu. I prošle godine grafiti s Mladićevim likom “ukrasili” su zidove ovog vojvođanskog grada, ali tada je (barem) došla osuda Vojvođanskog fronta i Lige socijaldemokrata Vojvodine koja su istog trena zatražila od gradskih vlasti uklanjanje grafita.

Grafiti s likom ratnog zločinca

Murali s Mladićevim likom nisu rijetki ni u ostalim gradovima u Srbiji, a pojavljivali su se čak i na javnim institucijama i školama.

Nekoliko puta mjesečno tetovira se Mladićev lik samo u jednom salonu!

Također, majice s Mladićevim likom prodaju se i kao suveniri na tržnicama, a Mladić je čest motiv i tetovaža.

Koliko je tražen? U nedavno objavljenom tekstu, jedan beogradski tatoo majstor je otkrio da mu nekoliko puta mjesečno dolaze klijenti sa željom da im istetovira zločinca.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button