Domovina

Vučić štiti politiku veličanja fašista Ratka Mladića, a Hrvatska progoni one koji su Mladiću pokazali zube

Prema pojedinim portalima na zidovima glavnog grada Srbije Beograda ima preko 200 oslikanih grafita i murala posvećenom ratnom zločincu nad Hrvatima i Bošnjacima, krvoloku Ratku Mladiću

Glavni grad Srbije Beograd prepun je murala posvećenom ratnom zločincu Ratku Mladiću. Dok europska i svjetska javnosti pamti ovog patološkog zločinca po presudi u Haagu za genocid u Srebrenici, za što je osuđen na doživotni zatvor, hrvatska javnost zna i drugu, gotovo skrivanu, istinu.

Ratko Mladić bio je zapovjednik JNA u Dalmaciji 1991. godine, tijekom kojeg su počinjeni mnogobrojni ratni zločini nad Hrvatima. Tadašnja jugoslavenska vojska JNA, sljedbenica partizanske Titove JA, počinila je te ratne 1991. nebrojene zločine u čitavoj Hrvatskoj.

Mladić poslan u Knin da napravi etničko čišćenje i ubijanje Hrvata

Ratko Mladić je najviše poznat po tome što je bio zapovjednik napada na Škabrnju, tijekom kojeg su ubijeni i masakrirani Hrvati ovog ravnokotarskog sela.

Škabrnja je, godinama kasnije, postala uz Vukovar nacionalni simbol patnje i zločina nad hrvatskim narodom u Domovinskom ratu.

Osim Škabrnje, Ratko Mladić sudjelovao je u brojnim drugim zločinima nad Hrvatima.

U Knin, žarište fašističkog pokreta velikosrpstva u Hrvatskoj pod nadzorom Beograda, Ratko Mladić poslan je  u lipnju 1991. kao zapovjednik 9. korpusa JNA kako bi organizirao pobunjene srpske snage u Hrvatskoj. 

JNA je trebala, i to je učinila, etnički očistiti, pobiti i prognati Hrvati unutar zamišljene granice Velike Srbije, a to je uključivalo i cijelu Dalmaciju, pa i sjeverno do Karlobaga (linija Virovitica-Karlovac-Karlobag).

Zločini na Hrvatima

U travnju 2018. zadarska je policija podnijela posebno izvješće protiv Ratka Mladića, kao nadopunu kaznene prijave podignute još davne 1995. za ratni zločin u Škabrnji. Dopuna prijave dokazuje da je Mladić bio stvarni zapovjednik napada na to ravnokotarsko mjesto.

Kaznena prijava protiv zapovjednika JNA Ratka Mladića za zločine u Hrvatskoj na području Dalmacije (Šibenik, Zadar, Ravni Kotari, Kijevo…) nije nikada podnesena niti na hrvatskim sudovima niti u Haagu.

Neosuđivanje Ratka Mladića za masakr u Škabrnji veliki je poraz hrvatske politike.

Nastavak zločina u BiH, sve do genocida u Srebrenici

Svoje zločine, Ratko Mladić je nastavio u BiH. Kao zapovjednik Vojske Republike Srpske Ratko Mladić osuđen je pred Haškim sudom na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici, zločina protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tijkom rata u BiH 1992.-1995. godine.

Murali posvećeni Mladiću

Prema pojedinim portalima na zidovima glavnog grada Srbije Beograda ima preko 200 oslikanih grafita i murala posvećenom ratnom zločincu nad Hrvatima i Bošnjacima, krvoloku Ratku Mladiću. Tako veliki broj murala potvrdio je slobodnaevropa.org, a to možete vidjeti ovdje.

Vučić štiti politiku veličanja fašista Ratka Mladića, a Hrvatska progoni one koji su Mladiću pokazali zube

Mnogi tvrde da je rodonačelnik i zaštitnik ovakve politike predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je vrlo blizak sa ekstremističkim, navijačkim i raznim kriminalnim grupacijama, koje često stoje iza ovakvih grafita na zidovima svih gradova u Srbiji i u BiH (Republika Srpska). Da je tome tako, postoje čak i izvješća pojedinih televizija u Srbiji, što možete pogledati ovdje.

Što se tiče toga, žalosno je što HDZ-ova vlada, u koaliciji s Miloradom Pupovcem i SDSS-om danas proganja i kažnjava one koji su se borili protiv Ratka Mladića. Posebno one koji nose ratne simbole HOS-a (koji je branio Škabrnju u akciji Maslenica, Dubrovnik, Hercegovinu i druga mjesta gdje su Srbi, Aleksandar Vučić i Ratko Mladić tražili izlaz na hrvatsko more da bi ga učinili ‘srpskim’), pokušavajući tako indirektno hrvatskoj borbi za neovisnost imputirati fašizam ili čak nacizam.

Dok se pravi fašizam razvija već godinama u Vučićevoj Srbiji, o čemu šuti i Milorad Pupovac i Andrej Plenković, a samo ponekad o tome nešto kaže predsjednik Milanović.

Štoviše, hrvatska politika na vlasti direktno i aktivno surađuje na tome da se Srbija primi u EU, ne brinući u tome da je u Srbiji već dugo godina na djelu javna rehabilitacija fašizma.

Bilo onih pod kokardom Draže Mihailovića, bilo onih pod petokrakom Ratka Mladića. Žrtve njihovih pokolja bili su – Hrvati.

U svakom ratu i pod svakim znakom.

Izvor: narod.hr

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button