Domovina

Gradonačelnik Mostara poslao poruku ”antifašistima”: Sijači mržnje i podjela

”Dok Mostar svakodnevno raste, razvija prometnice, infrastrukturu, turizam, obnavlja zaostale ruševine, pojavljuju se lažni moralizatori i falsifikatori načela antifašistima”, napisao je Kordić na društvenim mrežama.

”Predstavljati se antifašistima noseći u rukama simbole jednog od najgnjusnijih totalitarnih režima je za svaku osudu”, poručio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić reagiravši na izjavu predsjednika “Saveza antifašista i boraca NOR-a BiH” Seada Đulića (rođen 1950. godine, a Drugi svjetski rat završio je pet godina prije – 1945.) koji je kazao kako je Mostar danas ”izvorište i centar neofašizma”.

Kordić je poručio da Mostar simbol multikulturalnosti i slobode ta da se u ovom slučaju radi o lažnim moralistima.

Dok Mostar svakodnevno raste, razvija prometnice, infrastrukturu, turizam, obnavlja zaostale ruševine, pojavljuju se lažni moralizatori i falsifikatori načela antifašistima”, napisao je Kordić na društvenim mrežama.

”Možda bi i ove godine igrokaz koji isti glumci godinama izvode prošao bez reakcije, ali nemoguće je zanemariti gnjusno nazivanje Mostara mjestom neofašizma. Oštro osuđujem takav javni govor, koji ne pripada civiliziranom i demokratskom društvu kojem Mostarke i Mostarci pripadaju. Duboko sam uvjeren smo dovoljno sazreli kao društvo da demaskiramo lažno predstavljanje i sijače mržnje i podjela. Grad koji kao gradonačelnik predstavljam podržava i podržavat će sve slobode, provoditi reforme, ali i reagirati na zlonamjerne postupke i izjave”, objavio je Kordić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button