Povijest

GENOCID KOJI SE PORIČE i NEGIRA

Danas dok se sjećamo strašnog genocida nad židovskim narodom koji se dogodio u 2. svjetskom ratu trebamo se prisjetiti ne tako davnog genocida i jedan od najmonstruoznijih zločina koji se dogodio nad Hrvatima u noći s 8. na 9. rujna 1993. godine .

Naime te noći i u jutro tog 9. rujna pripadnici tzv. Armije RBiH izvršili su masakr nad lokalnim hrvatskim stanovništvom u hercegovačkom naselje Grabovica.

U Grabovici su mučena i ubijena 33 civila hrvatske nacionalnosti. Ubili su ljude koji su vjerovali u mir. Od 33 ubijena civila, tjelesa čak njih 17 još uvijek nisu pronađena. Pretpostavlja se da su bačeni u Neretvu. Najstrašnije je to što se genocid dogodio duboko u teritoriju Armije RBiH. Ljudi nisu poginuli na ”liniji” u borbama, nego su bili žrtve bolesnih umova koji su stradale većinom mučili i ritualno ubijali.

Unatoč tome što Hrvati drže čelne pozicije u pravosuđu, nalogodavci nikada nisu procesuirani. Ne samo to, nakon izmjena kaznenog zakona, niti jedna prijava po službenoj dužnosti nije otišla protiv onih koji ovaj zločin negiraju.

HRS je samo u protekloj godini uputio četiri kaznene prijave protiv bošnjačkog političkog vodstva koje redovito negira ne samo ovaj, nego sve zločine tzv. Armije BiH. Tužiteljstvo odugovlači, ali mi ne odustajemo.

Ovo je minimum minimuma kojeg smo obvezni obiteljima stradalih, kojima izražavamo najdublju sućut, u nadi kako će se sva tijela stradalih naći i dostojno pokopati. To je samo djelić pravde koju oni još uvijek nisu vidjeli, a morali bi. Kakva je naša pravda,…pogledajte u video clipu. Upozoravamo na uznemirujuće snimke.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button