Domovina

Imovina Sberbanke vrijedi 11 mlrd KN a preko noći prodana za 71 mil KN. Kome će novac biti isplaćen?

Štediše Sberbanke će biti zadovoljne jer im se jamče ukupni depoziti, a malo tko će se propitivati dalje, jer je tako naredila Europska središnja banka

Netko će reći: pa banke su se prodavale i za jednu kunu. Točno, ali se znalo zbog čega, odnosno da su u bankrotu. Ovdje je riječ o tzv. političkom riziku; izbio rat, EU uveo sankcije i nije presudno koliko je Sberbank-ovih kredita naplativo.

Štediše Sberbanke će biti zadovoljne jer im se jamče ukupni depoziti, a malo tko će se propitivati dalje, jer je tako naredila Europska središnja banka. I tako se preko noći Sberbank vraća u domaće vlasništvo. Ima li ta banka u svojim potraživanjima ponekog “mačka u vreći” ne znamo.Također važno pitanje: zašto nijedna druga privatna banka nije htjela tako jeftino kupiti Sberbank? Možda oni znaju odgovore na ova pitanja.

I još nešto, Sberbank u Zagrebu je kupio srbijanski kralj šećera Kostić, koji je jučer od Rusa kupio Sberbank u Srbiji. Koja slučajna podudarnost s ovim što se događa u Zagrebu! Eto kako neke “sanacije” idu preko noći dok stečajevi banaka traju i dan danas, skoro 20 godina.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button